Firmele noi și IMM-urile primesc garanții de stat prin Fondul de Garantare de 80% la creditele de la Crédit Agricole

Firmele noi și IMM-urile primesc garanții de stat prin Fondul de Garantare de 80% la creditele de la Crédit Agricole
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2016

Start-up-urile și întreprinderile mici și mijlocii (IMM) care respectă criteriile de eligibilitate pot primi garanții de până la 80% din partea Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) la obținerea din partea Crédit Agricole România a finanțării planurilor de dezvoltare a afacerilor, plafonul garanției pentru un credit fiind de 400.000 euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondul și Crédit Agricole România au anunțat joi extinderea accesului la creditare pentru IMM-urile din portofoliul băncii, atât pentru capital de lucru, cât și pentru investiții, scrie News.ro.

“Parteneriatul între cele două instituții financiare are în vedere simplificarea procedurilor de acordare a garanțiilor de tip plafon. Valoarea maximă a unei garanții de tip plafon acordată unei companii poate atinge 1,6 milioane lei, respectiv 400.000 euro; perioada de valabilitate este corelată cu durata creditului solicitat la Credit Agricole Bank România și acordat pe baza criteriilor de eligibilitate specifice”, arată Fondul de Garantare, într-un comunicat.

Recent, Fondul de Garantare a semnat un acord similar și cu banca de stat CEC Bank.

Oficial: PFA-urile și întreprinzătorii persoane fizice au răgaz până în ianuarie 2019 să se conformeze noilor reguli de autorizare CITEȘTE ȘI Oficial: PFA-urile și întreprinzătorii persoane fizice au răgaz până în ianuarie 2019 să se conformeze noilor reguli de autorizare

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) este o instituție financiară nebancară prin care statul derulează programele de garanții de stat, inclusiv pentru programul guvernamental Prima Casă.

Crédit Agricole Bank România, subsidiara românească a grupului bancar francez Crédit Agricole, este un jucător mic pe piața bancară din România. Banca avea, la finalul anului trecut, active de 1,29 miliarde lei (284 milioane euro) și o cotă de piață de 0,3%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
imm
credit agricole
firme noi