Franța vrea blocarea monedei digitale Libra de la Facebook în Europa

Franța vrea blocarea monedei digitale Libra de la Facebook în Europa
scris 12 sep 2019

Franța a anunțat că va bloca dezvoltarea monedei digitale Libra de la Facebook în Europa deoarece amenință "suveranitatea monetară" a guvernelor, transmite BBC.

Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, a declarat că Libra prezintă riscuri financiare și s-ar putea înregistra abuzuri din cauza ei. Totuși, el nu a clarificat cum Franța va putea păstra Libra în afara celor 28 de state ale UE, scrie Agerpres.

ING anunță schimbări la plățile cu cardul și online: PIN-ul trebuie tastat și la unele plăți sub 100 lei, iar ultimele 4 cifre din CNP vor fi cerute la plățile online CITEȘTE ȘI ING anunță schimbări la plățile cu cardul și online: PIN-ul trebuie tastat și la unele plăți sub 100 lei, iar ultimele 4 cifre din CNP vor fi cerute la plățile online

În luna iunie a acestui an, Facebook a anunțat că intenționează să introducă o nouă criptomonedă, denumită Libra, în cadrul strategiei sale de a se extinde pe segmentul plăților digitale. 

Vorbind despre Libra la o reuniune a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), Le Maire a declarat: "Această eventuală privatizare a monedei conține riscuri legate de abuzul poziției dominante, riscuri față de suveranitate și riscuri pentru consumatori și companii".

"Libra reprezintă de asemenea un risc sistemic din momentul în care ai două miliarde de utilizatori. Orice deficiență de funcționare a acestei monede, de gestionare a rezervelor sale ar putea crea întreruperi financiare considerabile. Toate aceste temeri legate de Libra sunt serioase. prin urmare, vrea să spun cu toată claritatea: în aceste condiții nu putem autoriza dezvoltarea libra pe pământ european", a declarat Le Maire.

Libra, care este susținută de procesatorii de plăți Visa și Mastercard, precum și de companiile de ridesharing Lyft și Uber, ar urma să se lanseze anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
libra
facebook