Guvernatorul Băncii Angliei susține acordul pentru Brexit al premierului May

Guvernatorul Băncii Angliei susține acordul pentru Brexit al premierului May
scris 20 nov 2018

Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a afirmat marți că susține acordul pentru Brexit convenit de premierul Theresa May cu Uniunea Europeană, pentru că va contribui la ieșirea fără probleme a Marii Britanii din blocul comunitar, transmite Reuters.

”Am subliniat de la început importanța de a avea o formă de tranziție între actualele aranjamente și cele finale. Așa că salutăm aranjamentele de trranziție în acordul de retragere...și luăm notă de posibilitatea extinderii perioadei de tranziție”, a spus Carney, potrivit News.ro.

May a convenit un acord cu Bruxelles-ul referitor la retragerea Marii Britanii din UE, dar se confruntă cu o opoziție puternică din partea Partidului Conservator, ceea ce înceamnă că acordul s-ar putea să nu treacă de Parlament.

Klaus Iohannis nu îi acceptă pe Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării și pe Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor CITEȘTE ȘI Klaus Iohannis nu îi acceptă pe Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării și pe Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor

Lira sterlină s-a devalorizat puternic din cauza îngrijorărilor că Marea Britanie ar putea să iasă din UE în luna martie fără un acord.

Carney a declarat în fața parlamentarilor că o viitoare analiză pe care o va realiza banca centrală referitoare la implicațiile Brexit nu va include o evaluare a efectelor unei decizii a Marii Britanii de a rămâne în Uniune.

”Nu intenționăm să analizăm un al treilea scenariu, în care Brexitul nu ar avea loc”, a spus guvernatorul.

Carney și alți oficiali ai Băncii Angliei au reiterat marți avertismentul ca investitorii să nu se aștepte că banca centrală va răspunde la șocul provocat de lipsa unui acord prin reducerea dobânzilor, așa cum a procedat după eeferendumul pentru Brexit din 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
mark carney
banca angliei