IFC a investit 95 milioane lei în prima emisiune de obligațiuni verzi a BCR

IFC a investit 95 milioane lei în prima emisiune de obligațiuni verzi a BCR
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 nov 2021

International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, a investit 95 milioane de lei (aproximativ 22 milioane dolari) în primele obligațiuni “verzi” emise de BCR, fonduri ce vor fi direcționate către finanțarea creditelor pentru achiziția de locuințe cu un impact redus asupra mediului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BCR a lansat, luna trecută, prima sa emisiune de obligațiuni verzi, în valoare de 500 milioane de lei. Totodată, este și prima emisiune de obligațiuni senior preferențiale realizată de banca din România.

Obligațiunile, cu o maturitate de 7 ani, au fost listate la Bursa de Valori București în a doua jumătate a lunii octombrie.

Debut timid pentru oferta de listare a grupului Aquila. Doar cu puțin peste un sfert din tranșa investitorilor de retail a fost subscrisă CITEȘTE ȘI Debut timid pentru oferta de listare a grupului Aquila. Doar cu puțin peste un sfert din tranșa investitorilor de retail a fost subscrisă

BCR va folosi fondurile atrase de la IFC pentru finanțarea creditelor ipotecare verzi, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de locuit în România, arată divizia Băncii Mondiale.

În mai, IFC a investit aproximativ 100 milioane de lei (25 milioane dolari) într-o emisiune-record de obligațiuni nepreferențiale emise de BCR, în valoare de 1 miliard de lei.

IFC a anunțat atunci că investiția vizează sprijinirea creditelor ipotecare, 40% din fonduri urmând să fie alocate împrumuturilor pentru locuințe ecologice.

viewscnt
Afla mai multe despre
ifc
banca mondiala
obligatiuni bcr
obligatiuni verzi bcr
investitie
credite ipotecare verzi