BCR lansează prima emisiune de obligațiuni verzi în lei, în valoare totală de 500 de milioane de lei. Operațiunea - anunțată anterior de Profit.ro

BCR lansează prima emisiune de obligațiuni verzi în lei, în valoare totală de 500 de milioane de lei. Operațiunea - anunțată anterior de Profit.ro
scris 14 oct 2021

Banca Comercială Română (BCR) anunță că lansează prima emisiune de obligațiuni verzi în valoare de 500 de milioane de lei la o maturitate de 7 ani.

Obligațiunile au primit un rating preconizat pe termen lung de BBB+ din partea Fitch și rata dobânzii este de 5% pe an.

Profit.ro a anunțat marți că sistemul Bursei a procesat o emisiune de obligațiuni în valoare de 500 milioane lei a BCR.

Prin această emisiune, BCR își majorează fondurile proprii și capacitatea de a absorbi pierderile, așa cum cer noile reglementări europene în domeniul bancar, și aliniază compania la criteriile criteriile ESG (Environmental, Social and Governance).

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

“Avem o viziune clară despre procesele de afaceri sustenabile, care includ reinventarea modului în care dezvoltăm produse și servicii. În plus, considerăm că implementarea criteriilor ESG, atât în activitatea noastră de bază, în politica de investiții și în soluțiile propuse clienților, este o modalitate de a răspunde nevoilor prezentului fără a compromite resursele. Iar aceasta este datoria pe care o avem noi toți față de generațiile viitoare", a declarat Sergiu Manea, președintele executiv al  BCR.

Titlurile emise de BCR au fost achiziționate de fonduri de pensii, firme de administrare de active, companii de asigurări și instituții de credit, precum și de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și  International Finance Corporation (IFC). Emisiunea a fost închisă anticipat ca urmare a cererii ridicate.

Erste, banca mamă a BCR, a emis în prima parte a anului obligațiuni verzi de 500 de milioane de euro, bani care urmează să susțină investiții în special în sectorul imobiliar certificat verde din România și Austria.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
obligatiuni verzi