Indicele ROBOR continuă să scadă

Indicele ROBOR continuă să scadă
scris 25 nov 2022

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 7,85%, de la 7,88%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.

Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut de la 8,08% la 8,04%.

VIDEO PROFIT LIVE Radu Atanasescu, director marketing Setrio Soft: E greu să intri pe o piață avansată digital. Americanii te validează doar dacă ai un produs care are deja tracțiune foarte mare. E un mit asta cu \ CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Radu Atanasescu, director marketing Setrio Soft: E greu să intri pe o piață avansată digital. Americanii te validează doar dacă ai un produs care are deja tracțiune foarte mare. E un mit asta cu "ne digitalizăm complet"

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) crește de la 2,65% la 4,06%.

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr