Indicele ROBOR la 3 luni a urcat la cel mai mare nivel din ultima lună

Indicele ROBOR la 3 luni a urcat la cel mai mare nivel din ultima lună
scris 2 dec 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,03%, cel mai mare nivel din ultima lună, potrivit datelor publicate, luni, de Banca Națională a României (BNR).

Vineri, ROBOR la 3 luni a stagnat la 2,99%.

Curtea Supremă din Polonia sperie băncile: Creditele în valută pot fi recalculate la cursul de la data acordării cu păstrarea dobânzii. Decizia poate genera un nou val de litigii la nivel național CITEȘTE ȘI Curtea Supremă din Polonia sperie băncile: Creditele în valută pot fi recalculate la cursul de la data acordării cu păstrarea dobânzii. Decizia poate genera un nou val de litigii la nivel național

Luni, acest indice a urcat la 3,03%, cel mai mare nivel din 29 octombrie, când a fost tot 3,03%.

ROBOR la 6 luni a urcat de la 3,09% la 3,12%, cel mai mare nivel din 25 octombrie, când a fost tot 3,12%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al doilea trimestru din 2019, a crescut la 2,66%, de la 2,63% în T1 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr