Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 2,85%, inversând declinul din ultima perioadă

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 2,85%, inversând declinul din ultima perioadă
scris 9 mar 2020

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 2,85%, de la nivelul de 2,83% atins vineri, inversând tendința descendentă consemnată în ultima perioadă, potrivit datelor publicate luni de Banca Națională a României (BNR).

Indicele ROBOR la 3 luni se afla în scădere accentuată de la începutul lunii februarie. În 6 februarie, indicele era 3,18%. Vineri, indicele ROBOR la 3 luni scăzuse la 2,83%, cel mai mic nivel atins din luna mai 2018.

CONFIRMARE: Vivre Deco, unul dintre cei mai mari retaileri online de home&deco din Europa Centrală și de Est (ECE), vine la bursă. Primul business e-commerce care listează la BVB obligațiuni în euro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE: Vivre Deco, unul dintre cei mai mari retaileri online de home&deco din Europa Centrală și de Est (ECE), vine la bursă. Primul business e-commerce care listează la BVB obligațiuni în euro

ROBOR la 6 luni s-a menținut luni la nivelul înregistrat vineri, de 3%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care înlocuiește ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
credite