Indicii bursieri americani deschid la maxime record după ratificarea unui îndelung așteptat pachet de stimulare

Indicii bursieri americani deschid la maxime record după ratificarea unui îndelung așteptat pachet de stimulare
scris 28 dec 2020

Indicii americani au deschis ședința de luni la maxime record după aprobarea unui îndelung așteptat plan de redresare financiară în SUA.

Indicii S&P 500 și Dow Jones Industrial Average cresc cu circa 0,8%, iar Nasdaq Composite urcă cu 0,7%, Toți cei trei indici au atins maxime record în debutul tranzacțiilor,

Președintele american Donald Trump a ratificat duminică seară noul plan de relansare economică în valoare de 900 de miliarde de dolari, evitând un blocaj al guvernului. Inițial, Trump a refuzat să semneze legea, spunând că vrea ca oamenii să primească mai mulți bani. 

Bitcoin, cea mai lungă perioadă de creșteri din 2019. Criptomoneda a atins un nivel record de peste 28.000 de dolari CITEȘTE ȘI Bitcoin, cea mai lungă perioadă de creșteri din 2019. Criptomoneda a atins un nivel record de peste 28.000 de dolari

Planul aprobat prevede ca fiecare american adult cu un venit anual brut ajustat de până la 75.000 de dolari să primească un cec de 600 de dolari. Trump a descris cecurile de 600 de dolari ca fiind "ridicol de mici" și "o rușine", însă până la urmă a dat undă verde stimulentelor, având în vedere că amânarea a însemnat că milioane de americani și-au pierdut, temporar, ajutorul de șomaj.

Planul în valoare de 900 de miliarde de dolari a fost aprobat de Congres după o lună de negocieri. Este parte a unui pachet de 2.300 de miliarde de dolari care include legea Guvernului federal.

viewscnt
Afla mai multe despre
s&p 500
dow jones
bursa
wall street
nasdaq
trump
stimulare sua
cecuri sua
redresare sua
maxime record
record bursa