ING și Societe Generale avertizează: Condiții dificile de tranzacționare în jurul referendumului pentru Brexit

ING și Societe Generale avertizează: Condiții dificile de tranzacționare în jurul referendumului pentru Brexit
scris 17 iun 2016

Băncile ING și Societe Generale au trimis scrisori clienților, în care îi avertizează în legătură cu condițiile dificile de tranzacționare de pe piețele financiare și variațiile mari ale prețurilor activelor în perioada referendumului care va avea loc săptămâna viitoare în Marea Britanie, referitor la apartenența la Uniunea Europeană, potrivit unor surse apropiate situației, transmite Reuters.

Astfel de avertismente oficiale au devenit un fapt obișnuit, după undele de șoc produse în ianuarie anul trecut în urma liberalizării cursului francului elvețian, care au dus la conflicte între bănci și clienții lor, din cauza absenței prețurilor pe piață, timp de câteva minute, scrie News.ro.

Un purtător de cuvânt al ING a confirmat că banca a trimis o comunicare clienților, pentru a-i avertiza de probabilitatea unor condiții dificile de tranzacționare, în preajma votului din 23 iunie.

O sursă care a văzut scrisoarea a spus că aceasta cere clienților să aibă răbdare, întrucât condițiile de stabilire a prețurilor vor fi dificile, în special dacă britanicii vor vota pentru ieșirea din UE.

Guvernul schimbă regulile pentru nunți și botezuri și lasă organizatorii să încaseze mai mulți bani din dar CITEȘTE ȘI Guvernul schimbă regulile pentru nunți și botezuri și lasă organizatorii să încaseze mai mulți bani din dar

ING a refuzat să comenteze în legătură cu conținutul scrisorii.

Divizia de vânzări și trading a Societe Generale a trimis la rândul ei o scrisoare clienților, pentru a-i avertiză în privința volatilității și a unor deficite de lichidități, a spus o sursă apropiată situației.

Un purtător de cuvânt al Societe Generale a refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing
societe generale