Lira sterlină a crescut, după informații că guvernul britanic ar putea renunța la o parte din pachetul de reduceri de taxe

Lira sterlină a crescut, după informații că guvernul britanic ar putea renunța la o parte din pachetul de reduceri de taxe
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2022

Lira sterlină a crescut joi în raport cu dolarul american, după mai multe informații conform cărora guvernul britanic discută renunțarea la o parte din pachetul său nefinanțat de reduceri de taxe, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lira sterlină a urcat cu 1,8%, la 1,1302 dolari, în timpul tranzacțiilor de la Londra, după ce o limitare temporară a câștigului, determinată de datele privind inflația ridicată din SUA, scrie News.ro.

VIDEO Profit E-commerce - După 2 ani de excepție pentru comerțul online și curierat, jucătoriii primesc un răgaz. Potențial uriaș, birocrația învinge însă întotdeauna: Te enervează. De ce am investit? Ne întrebăm și noi! CITEȘTE ȘI VIDEO Profit E-commerce - După 2 ani de excepție pentru comerțul online și curierat, jucătoriii primesc un răgaz. Potențial uriaș, birocrația învinge însă întotdeauna: Te enervează. De ce am investit? Ne întrebăm și noi!

Obligațiunile guvernamentale pe termen lung ale Marii Britanii– cunoscute sub denumirea de ”gilts” – au crescut brusc, împingând randamentele la puțin peste 4,41%.

Sky News a relatat despre discuții în Downing Street cu privire la reconsiderarea unora dintre reducerile de impozite care influențează piața, pe care ministrul de Finanțe Kwasi Kwarteng le-a anunțat pe 23 septembrie. Ar putea fi reconsiderate modificările aduse impozitului pe profit și impozitului pe dividende.

Truss a apărat în repetate rânduri planul economic radical al guvernului, chiar dacă măsurile propuse au agitat piețele, pe măsură ce investitorii au vândut lire sterline și au renunțat la obligațiunile din Regatul Unit.

Săptămâna trecută, Kwarteng a renunțat șa planul de a eliminala cea mai mare cotă de 45% a impozitului pe venit, plătită pentru câștigurile de peste 150.000 de lire sterline (167.646 de dolari) pe an, în urma unei reacții publice în creștere.

Truss și Kwarteng au insistat amândoi că propunerile guvernului sunt necesare pentru a susține creșterea economiei.

Vorbind joi de la Washington, DC, Kwarteng a răspuns la întrebările despre o posibilă renunțare la măsuri, spunând că este ”total concentrat pe realizarea planului de creștere” și că ”nu pleacăe nicăieri”, în urma apelurilor ca el și premierul să demisioneze.

Purtătorul de cuvânt oficial al lui Truss a declarat pentru CNBC că poziția guvernului nu s-a schimbat, atunci când a fost întrebat despre informațiile referitoare la renunțarea unor măsuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlină
marea britanie