Banca Angliei a cumpărat obligațiuni pe termen lung în sumă record de aproape 2,4 miliarde de lire sterline

Banca Angliei a cumpărat obligațiuni pe termen lung în sumă record de aproape 2,4 miliarde de lire sterline
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2022

Banca Angliei a acceptat toate obligațiunile pe termen lung care i-au fost oferite la o licitație inversă, în valoare record de 2,3754 miliarde de lire sterline (2,63 miliarde de dolari), în timp ce programul său de achiziții temporare, creat pentru calmarea pieței financiare, se apropie de final, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volumul de obligațiuni cumpărate de Banca Anglei a fost cel mai mare la orice licitație inversă zilnică care a avut loc de la începerea programului, pe 28 septembrie, deși suma totală oferită a fost cu mult sub obligațiunile de  5 miliarde de lire pe care banca centrală a declarat că este pregătită să le cumpere, scrie News.ro.

Raiffeisen Bank a plasat o nouă emisiune de obligațiuni, denominate în lei CITEȘTE ȘI Raiffeisen Bank a plasat o nouă emisiune de obligațiuni, denominate în lei

Anterior, BoE a declarat că a cumpărat  obligațiuni indexate în valoare de 1,9798 miliarde de lire sterline.

Lira sterlină a fluctuat pe fondul mesajelor amestecate despre încheierea programuluii de cumpărare de obligațiuni de urgență al Băncii Angliei.

Vorbind la un eveniment organizat de Institutul de Finanțe Internaționale la Washington, D.C., marți seara, guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a spus că ”o parte din esența, cred, a unei intervenții de stabilitate financiară este că este în mod clar temporară”.

Comentariile lui Bailey au dus inițial la deprecierea lirei sterline, care s-a redresat însă miercuri, după un articol al Financial Times potrivit căruia Banca Angliei semnalează în mod privat dorința de a-și extinde programul de cumpărare de obligațiuni de urgență.

Articolul, care a citat surse anonime, a venit în urma comentariilor lui Bailey, care a confirmat că banca centrală își va încheia programul de salvare vineri, așa cum este planificat.

Lira a fluctuat între un minim de 1,0922 dolari pe unitate atins în Asia și un maxim de 1,103 dolari pe unitate atins la Londra.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
obligațiuni