Lira sterlină a depășit 1,3 dolari pe unitate pentru prima oară din septembrie, susținută de vânzările de retail

Lira sterlină a depășit 1,3 dolari pe unitate pentru prima oară din septembrie, susținută de vânzările de retail
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2017

Lira sterlină a urcat joi cu 0,5%, peste nivelul de 1,3 dolari pe unitate, pentru prima oară din septembrie, susținută de creșterea peste așteptările analiștilor a vânzărilor cu amănuntul din Marea Britanie în luna aprilie, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volumul bunurilor comercializate de magazinele fizice și cele online din Marea Britanie a crescut cu 2,3% în aprilie, de peste două ori mai mult comparativ cu estimările analiștilor.

În urma nformației, lira are o evoluție pozitivă față de 16 monede importante, iar față de moneda americană a depășit pragul de psihologic de 1,3 dolari pe unitate, considerat de rezistență după creșterile consemnate în urma convocării alegerilor anticipate de către premierul Theresa May, pentru data de 8 iunie, scrie News.ro.

Acest prag reprezintă cea mai recentă etapă de redresare a lirei, care s-a depreciat puternic, cu până la 20%, după votul britanicilor pentru ieșrea din Uniunea Europeană, la referendumul din iunie 2016. Între timp, lira a recuperat din terenul pierdut, limitând declinul la circa 12%.

ING Bank a făcut profit brut de 120 de milioane de lei în primul trimestru, în creștere cu 22% față de anul trecut CITEȘTE ȘI ING Bank a făcut profit brut de 120 de milioane de lei în primul trimestru, în creștere cu 22% față de anul trecut

Cu toate că datele economice au fost mixte după referendum, cheltuielile de consum, un element major al creșterii, au rezistat în mare parte la creșterea prețurilor și scăderea veniturilor reale.

Chiar și așa, analiștii sunt precauți în privința perspectivelor lirei, estimările medii indicând un declin până la 1,25 dolari pe unitate până la sfârșitul acestui an, mai mare decât pierderile anticipate pentru alte nouă monede importante.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlina
dolar