Lira sterlină, la maximul ultimelor 2 luni și jumătate față de dolar. Optimism privind un acord UE-Marea Britanie

Lira sterlină, la maximul ultimelor 2 luni și jumătate față de dolar. Optimism privind un acord UE-Marea Britanie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 nov 2020

Lira sterlină a urcat astăzi la maximul ultimelor 2 luni și jumătate față de dolar, pe fondul optimismului legat de un eventual acord post-Brexit între UE și Marea Britanie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
LUMEA SE SCHIMBĂ - Educația financiară, în epoca digitalizării CITEȘTE ȘI LUMEA SE SCHIMBĂ - Educația financiară, în epoca digitalizării

Moneda britanică a atins un maxim de 1,3312 dolari în tranzacțiile de miercuri, cel mai ridicat nivel din 4 septembrie încoace.

Deși negocierile între UE și Marea Britanie nu s-au încheiat și încă există riscul unui Brexit fără acord, investistorii par optimiști că cele două părți vor ajunge la un consens cu privire la un acord comercial și financiar.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Surse citate de Bloomberg susțin că UE și Marea Britanie ar putea anunța un acord la începutul săptămânii viitoare. Totodată, potrivit presei internaționale, Michel Barnier, negociatorul-șef al Brexit din partea UE, ar urma să prezinte vineri un rezumat al stadiului în care se află discuțiile cu Marea Britanie.

Regatul a părăsit oficial Uniunea la 31 ianuarie și continuă să aplice reglementările europene în perioada de tranziție, până la sfârșitul anului.

La finele lunii octombrie, Uniunea Europeană și Marea Britanie au reluat negocierile, o nouă tentativă de a proteja relațiile comerciale post-Brexit, de ordinul miliardelor de dolari, prin intermediul unui acord.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlina
moneda britanica
marea britanie
gbp
lira
brexit
acord brexit
acord marea britanie