Lucian Anghel (BVB): Mulți români cer sfaturi legate de investiții de la cine nu trebuie

Lucian Anghel (BVB): Mulți români cer sfaturi legate de investiții de la cine nu trebuie
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mar 2017

Președintele Bursei de Valori București (BVB), Lucian Anghel, a declarat joi că este posibil ca românii să ceară un sfat privind investițiile de la cine nu trebuie, având în vedere că peste jumătate dintre femei și aproape 39% dintre bărbați cer un sfat investițional de la prieteni sau familie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

“55% dintre femei și aproape 39% dintre bărbați, în principal, cer un sfat investițional de la prieteni sau familie. Este foarte probabil ca românii sa ceară un sfat investițional de la cine nu trebuie. Școala nu ne învată cum să ne gestionăm banii”, a afirmat Anghel.

Din perspectiva investitorilor care au zeci de miliarde de euro în depozite bancare, randamentul este cel mai important, a explicat președintele bursei, conform News.ro.

Potrivit BVB, piața de capital din România se află printre puținele piețe din lume care a înregistrat constant în ultimii cinci ani randamente pozitive, incluzând și dividendele, în echivalent euro.

EXCLUSIV Analiză a Inspecției Muncii: numărul contractelor de muncă active a crescut în ultimele două luni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Analiză a Inspecției Muncii: numărul contractelor de muncă active a crescut în ultimele două luni

Piața de capital din România a inregistrat un randament de 97% în ultimii cinci ani, rată care poziționează bursa românească pe locul al doilea în rândul celor 14 piețe din Europa analizate.
“Am analizat 14 indici europeni, iar din acești indici am constat că românii, care au avut curajul să investească în urmă cu cinci ani, și-au dublat investiția în euro. (...) Cu un randament de 97% am bătut Germania, Ungaria și Franța. Avem cel mai mare dividend din lume. Din cei 14 indici, Polonia este pe locul 12 din 14. Ca rulaj bate toată Europa, dar ca randament este plus 15% și noi avem 97%, potrivit datelor Bloomberg”, a mai spus Anghel.

viewscnt
Afla mai multe despre
lucian anghel
bvb