Masa monetară a crescut

Masa monetară a crescut
scris 25 mai 2019

Masa monetară în sens larg a urcat cu 9,9% (5,5% în termeni reali) în aprilie, față de aceeași lună a anului anterior, până la 390,09 miliarde lei (81,7 miliarde de euro), arată datele Băncii Naționale a României (BNR).

În martie, masa monetară în sens larg a urcat cu 9% (4,8% în termeni reali), față de aceeași lună a anului anterior, până la 383,059 miliarde de lei (80,46 miliarde de euro), scrie News.ro.

PSD a găsit soluția de a “ieftini” creditele Prima Casă: va pune la plată ceilalți contribuabili și pentru o parte din dobândă CITEȘTE ȘI PSD a găsit soluția de a “ieftini” creditele Prima Casă: va pune la plată ceilalți contribuabili și pentru o parte din dobândă

În aprilie, față de aceeași lună a anului anterior, din totalul masei monetare, masa monetară în sens restrâns (numerarul aflat în circulație în afara sistemului bancar și depozitele overnight) a înregistrat un avans de 14,4%, până la 241,702 miliarde de lei.

Totodată, masa monetară în sens intermediar (masa monetară în sens restrâns plus depozitele cu durata inițială de până la doi ani inclusiv) a înregistrat o creștere de 9,9%, până la 390,09 miliarde de lei.

Masa monetară în sens larg cuprinde masa monetară în sens intermediar și alte instrumente financiare (împrumuturi din operațiuni repo, acțiuni/unități ale fondurilor de piață monetară, titluri de natura datoriei cu maturitatea de până la doi ani inclusiv).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
masa monetara
bnr