Monte dei Paschi va emite obligațiuni de 15 miliarde de euro în 2017 pentru refacerea lichidităților

Monte dei Paschi va emite obligațiuni de 15 miliarde de euro în 2017 pentru refacerea lichidităților
scris 30 dec 2016

Banca italiană Banca Monte dei Paschi di Siena, care va fi susținută de guvernul de la Roma cu 6,6 miliarde de euro, va emite anul viitor obligațiuni în valoare de 15 miliarde de euro pentru refacerea lichidităților și creșterea încrederii investitorilor, au relatat vineri mai multe publicații, transmite Reuters.

Vânzarea obligațiunilor va fi susținută cu garanții guvernamentale, în cadrul unui program pentru băncile cu probleme pe care Banca Centrală Europeană (BCE) a acceptat să îl extindă pentru o perioadă de șase luni, scrie News.ro.

Potrivit reglementărilor UE, băncile cu deficit de capital nu pot beneficia de programele obișnuite destinate susținerii lichidităților, ceea ce însemnă că Executivul european ia decizii de la caz la caz, așa cum a făcut și pentru Monte dei Paschi.

Publicația La Repubblica a relatat că Monte dei Paschi se va împrumuta anul viitor sub formă de obligațiuni și titluri comerciale de valoare. O treime dintre aceste împrumuturi vor fi pe termen scurt, iar restul vor fi cu scandență de trei ani.

Reprezentanții Monte dei Paschi nu au fost disponibili pentru comentarii.

Lista impozitelor și taxelor care se modifică de la 1 ianuarie 2017 CITEȘTE ȘI Lista impozitelor și taxelor care se modifică de la 1 ianuarie 2017

Banca italiană a fost nevoită să solicite sprijinul guvernului după eșecul unei încercări de majorare a capitalului cu 5,5 miliarde de euro.

Monte dei Paschi, a treia mare bancă italiană și cea mai veche instituție financiară din lume aflată încă în activitate, a anunțat luni că BCE a estimat că deficitul său de capital este de 8,8 miliarde de euro, peste suma de 5 miliarde de euro evaluată anterior de banca centrală.

viewscnt
Afla mai multe despre
monte dei paschi