Netflix vrea să vândă obligațiuni de 1 miliard de euro, bani pe care îi va investi în achiziții de conținut

Netflix vrea să vândă obligațiuni de 1 miliard de euro, bani pe care îi va investi în achiziții de conținut
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 apr 2017

Netflix intenționează să vândă obligațiuni nesubordonate în sumă de 1 miliard de euro pe piețele internaționale, fondurile urmând să fie folosite pentru achiziții de conținut, cheltuieli de capital, dar și în vederea finanțării unor eventuale tranzacții strategice, a anunțat luni compania americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dobânda și maturitatea obligațiilor vor fi stabilite la o dată ulterioară, potrivit unui comunicat Netflix.

Proprietarul celui mai mari platforme de video streaming din lume va utiliza fondurile atrase “în scopuri generale”, inclusiv pentru achiziții de conținut, cheltuieli de capital, investiții, finanțarea capitalului de lucru și potențiale achiziții și tranzacții strategice.

Netflix angajează traducători pentru filme. Câți bani oferă compania pentru traduceri CITEȘTE ȘI Netflix angajează traducători pentru filme. Câți bani oferă compania pentru traduceri

Netflix a ieșit ultima dată pe piețe în octombrie anul trecut, când a vândut obligațiuni pe 10 ani în valoare de 1 miliard de dolari, la o dobândă de 4,375% pe an. Suma atrasă a fost cu 200 milioane de dolari peste cea vizată inițial. Potrivit MarketWatch, obligațiunile se tranzacționau cel mai recent la 0,9875 dolari pe unitate.

Compania americană nu a reușit atragă în primul trimestru al anului atâția abonați câți și-a propus, dar se pregătește să depășească pragul de 100 de milioane de abonați în trimestrul următor. Reprezentanții companiei au anunțat recent că Netflix va investi anul acesta 1 miliard de dolari în marketing. O mare parte din această sumă va merge în advertising programatic, compania dorind să ajungă la un număr mare de utilizatori cu reclame individuale afișate la momentul potrivit.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
obligatiuni
investitii