Oficial Facebook: Lansarea Libra va avea loc după eliminarea îngrijorărilor autorităților de reglementare

Oficial Facebook: Lansarea Libra va avea loc după eliminarea îngrijorărilor autorităților de reglementare
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2019

Directorul Facebook care coordonează proiectul Libra, David Marcus, a declarat luni că va spune congresmenilor că lansarea criptomonedei Libra va avea loc după eliminarea îngrijorărilor autorităților de reglementare și obținerea tuturor aprobărilor, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marcus se va mai angaja că Libra nu este creată pentru a concura cu monedele țărilor sau pentru a interfera cu politica monetară, scrie News.ro.

Deteriorare gravă în poziția externă a țării. Explozia importurilor adâncește deficitul contului curent cu peste 30%. Investițiile străine scad, iar datoria externă crește cu 4,1 miliarde euro în primele cinci luni CITEȘTE ȘI Deteriorare gravă în poziția externă a țării. Explozia importurilor adâncește deficitul contului curent cu peste 30%. Investițiile străine scad, iar datoria externă crește cu 4,1 miliarde euro în primele cinci luni

”Asociația Libra, care va administra rezervele Libra, nu intenționează că concureze cu nicio monedă suverană sau să intre în arena politicii monetare. Politica monetară este în mod corect atribuția băncilor centrale”, va spune Marcus, potrivit unei declarații pregătite pentru Comisia bancară din Senat.

Marcus a adăugat că Libra Association, grupul de companii din spatele criptomonedei, în frunte cu Facebook, intenționează să se înregistreze ca o afacere de servicii monetare, la Rețeaua de Combatere a Delictelor Financiare (FinCEN) din cadrul Departamentulșui Trezoreriei, și că se așteaptă să respecte în totalitate legile referitoare la prevenirea spălării banilor și la secretul bancar.

PwC: Valoarea ofertelor publice inițiale lansate pe piețele de capital din Europa a scăzut cu 47% în primul semestru CITEȘTE ȘI PwC: Valoarea ofertelor publice inițiale lansate pe piețele de capital din Europa a scăzut cu 47% în primul semestru

De la anunțarea proiectului Libra, luna trecută, Facebook a fost ținta unui val constant de critici și scepticism din partea oficialilor din întreaga lume, îngrijorați de securitatea datelor, spălarea de bani și protejarea consumatorilor.

Marcus va fi audiat marți și miercuri în comisiile din Congres care supraveghează sectoarele financiare, din care mai mulți membri au sugerat ca Libra să fie interzisă.

viewscnt
Afla mai multe despre
libra
facebook