Abia întors de la MBA-ul din Viena, Marius Moldovan a fost revocat de SIF Transilvania din calitatea de membru al directoratului

Abia întors de la MBA-ul din Viena, Marius Moldovan a fost revocat de SIF Transilvania din calitatea de membru al directoratului
scris 21 feb 2017

Fostul director al Depozitarului Central Marius Moldovan a fost îndepărtat de Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania din Directoratul Societății. El este înlocuit de fostul șef al departamentului de marketing, Ștefan Szitas.

Abia întors de la Viena, unde a obținut o calificare înaltă de la una dintre cele mai prestigioase școli de MBA din Europa, Marius Moldovan este îndepărtat din conducerea executivă a SIF Transilvania (SIF3). Consiliul de Supraveghere al societății de investiții financiare cu sediul în Brașov a decis astăzi revocarea sa din calitatea de membru al Directoratului, informează un comunicat al emitentului remis Bursei de Valori București la închiderea ședinței de tranzacționare. În locul lui Moldovan a fost numit în funcție Ștefan Szitas care anterior a deținut la SIF Transilvania funcția de șef department marketing tranzacții.

ASF pune piciorul în prag și suspendă Romcab pe bursă CITEȘTE ȘI ASF pune piciorul în prag și suspendă Romcab pe bursă

Este o decizie luată abia după ce Moldovan s-a întors de la Viena, unde a fost unul din cei 20 de absolvenți ai programului EMBA pentru cursanții români. Nu mai departe de vineri, cel revocat din funcție spunea că a fost motivat de parcurgerea cursurilor de la Executive Academy a WU.

Răspunzând la o întrebare a Profit.ro, Moldovan, care este și președinte al Consiliului de Administrație al Depozitarului Central, afirma că peste 7 ani se vede tot în piața de capital românească. „Vreau să pun umărul la dezvoltarea ei. Încă nu e totul pierdut”, declara el.

2 revocări în 10 zile

Moldovan ocupa funcția de vicepreședinte executiv al SIF Transilvania, ocupând una dintre cele 3 poziții în cadrul Directoratului Societății, împreună cu Iulian Stan. Al 3-lea membru fusese desemnat anul trecut șeful de 20 de ani a SIF3, Mihai Fercală, însă în toamnă desemnarea sa a fost respinsă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) care a emis o decizie potrivit căreia acesta nu este pregătit profesional să ocupe poziția respectivă.

ASF a revocat abia în urmă cu 10 zile decizia respectivă, pe care Fercală o contestase atât la ASF, cât și în instanță. La momentul respectiv, ceilalți 2 membri ai Directoratului, Moldovan și Stan, au fost semnatari din partea Directoratului a deciziilor de contestare.

SIF Transilvania are cel mai mic activ net dintre cele 5 societăți de investiții financiare listate la cota BVB, de 924,70 milioane lei. Titlurile cu simbolul SIF3 se tranzacționează cu un discoount de 40,58% rezultat din diferența dintre prețul de piață al închiderii de astăzi de 0,2515 lei/acțiune și valoarea unitară a activului net de 0,4233 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif transilvania
marius moldovan
wu
bursa
bvb
depozitarul central
mihai fercala
asf