Acționarii BVB au aprobat dividende cu randament de 2% și majorare de capital cu acțiuni gratuite

Acționarii BVB au aprobat dividende cu randament de 2% și majorare de capital cu acțiuni gratuite

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 apr 2024

Compania care operează sistemul bursei românești va acorda un titlu gratuit nou-emis la fiecare 10 acțiuni deținute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Bursa de Valori București (BVB) a aprobat propunerea Consiliului de Administrație privind repartizarea profitului net de 21,83 milioane lei obținut în anul 2023, al listării Hidroelectrica (H2O). Astfel, suma de 1,26 milioane lei va fi direcționată spre rezerva legală, iar 12,52 milioane lei vor pleca spre acționari sub formă de dividende într-o rată de distribuție de 57,35%.

Valoarea dividendului brut cu dată a plății 29 august este de 1,5550 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere, de 64,90 lei/acțiune, al titlurilor cu simbolul BVB, acesta oferă acționarilor un randament de 2,20%.

EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital

Nu este singura modalitate de aducere de valoare către acționari. Pentru suma de 8,05 milioane lei trecută la capitolul rezerve din profit, Bursa de Valori București va face și o majorare de capital cu acțiuni gratuite, aprobată în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor.

Astfel, vor fi emise aproximativ 804.000 de acțiuni noi, cu o valoare nominală de 10 lei/acțiune care ar urma să fie distribuite acționarilor existenți într-un regim de alocare de 1 titlu dobândit gratuit la fiecare 10 acțiuni deținute. Data plății pentru acțiunile gratuite ar urma să fie 5 septembrie.

De asemenea, tot în AGEA a fost acordat un vot în favoarea unui program de răscumpărare pentru un număr de aproape 86.000 de titluri proprii, echivalentul a 1,1% din capitalul social. Titlurile doibândite de societate ar urma să fie distribuite către personalul grupului BVB în cadrul unui plan de acorare de opțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
dividende