Acțiunile Băncii Transilvania asigură jumătate din volumele de pe bursă

Acțiunile Băncii Transilvania asigură jumătate din volumele de pe bursă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 ian 2023

După o serie de sesiuni cu lichiditate foarte slabă, activitatea de tranzacționare și-a revenit, însă a fost debalasantă către un singur emitent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După o etapă de ezitare în sesiunea europeană, după jumătatea orarului de tranzacționare de la New York Stock Exchange, investitorii s-au activat la cumpărare și au adus o reluare a raliului puternic ce a marcat începutul de an. Bursa de Valori București nu a prins această mișcare care s-a produs doar după închiderea ședinței locale, astfel încât ziua este una a deprecierilor ușoare.

GRAFICE Repere de tranzacționare pe acțiunile Alro CITEȘTE ȘI GRAFICE Repere de tranzacționare pe acțiunile Alro

Tabloul indicilor a fost în nuanțe de „roșu”: -0,18% pentru indicele compozit BET-XT, -0,56% pentru indicele finanicar BET-FI, care a închis la nivelul de 49.463,55 de puncte, -0,13% pentru indicele energetic BET-NG și -0,11% pentru indicele reprezentativ BET, care la nivelul de 12.077,13 de puncte testează media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21).

Acțiunile Băncii Transilvania asigură jumătate din volumele de pe bursă

Totuși, cel mai lichid titlu, care a asigurat jumătate din rulajul de 42,91 milioane lei (8,71 milioane euro) al pieței de acțiuni, cel al Băncii Transilvania (TLV), s-a apreciat cu 0,24%, până la prețul de 20,50 lei/acțiune. Cealaltă acțiune bancară importantă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a pierdut 0,73%, până la prețul de 13,66 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 3,00 milioane lei.

GRAFICE Intră bani în Europa. Mesaj de la șeful Rockefeller International - VIDEO CITEȘTE ȘI GRAFICE Intră bani în Europa. Mesaj de la șeful Rockefeller International - VIDEO

Titlurile producătorilor de gaze naturale au avut evoluții divergente: -0,11%, până la prețul de 0,4435 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au întrunit cea de-a 2 activitate a zilei, de 9,24 milioane lei, și +0,75%, până la prețul de 40,15 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au cumulat volume echivalente cu 1,94 milioane lei.

În rest, reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit de 2 simboluri, ambele cu închdeiri negative: -1,78%, până la prețul de 8,30 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL) și -0,25%, până la prețul de 2,0150 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica