Acțiunile Băncii Transilvania și Fondului Proprietatea depășesc fiecare reperul unor tranzacții de 10 milioane lei

Acțiunile Băncii Transilvania și Fondului Proprietatea depășesc fiecare reperul unor tranzacții de 10 milioane lei

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 apr 2023

Indicele BET de la BVB a câștigat jumătate de procent pe volume apropiate de media anilor precedenți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

După o deschidere pozitivă în sesiunea europeană, piețele de acțiuni din lume au suferit un val de vânzări încă din prima oră de tranzacționare de la New York Stock Exchange, unde investitorii au reacționat la date din piața americană a muncii, unde și vineri urmează să vină statisticile privind șomajul.

Bursa românească nu a prins pe radarul său acest impuls, astfel încât ședința din piața locală a fost una „verde”, trractată în principal de 2 acțiuni care în perioada „boom”-ului bursier 2005-2007 erau, de regulă, preferate de investitorii instituționali nerezidenți și care au avut aprecieri mai consistente: +1,75%, până la prețul de 0,4762 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au adunat schimburi de 4,19 milioane lei, și +2,52%, până la prețul de 12,20 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au întrunit o activitate de 1,51 milioane lei.

De ce au căzut peste noi scumpirile. Expansiunea monetară combinată cu reducerea ofertei sunt sursa inflației, spune un economist britanic. „Naționalizarea” piețelor de bonduri a distrus cel mai bun radar CITEȘTE ȘI De ce au căzut peste noi scumpirile. Expansiunea monetară combinată cu reducerea ofertei sunt sursa inflației, spune un economist britanic. „Naționalizarea” piețelor de bonduri a distrus cel mai bun radar

Dinamica a fost mult mai slabă pe acțiunile de pe primele 2 locuri din clasamentul lichidității și care au atras de la investitori un interes peste pragurile obișnuite pentru o sesiune de tranzacționare. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avansat cu 0,30%, până la prețul de 19,76 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 13,83 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) au crescut cu 0,24%, până la prețul de 2,1250 lei/acțiune, pe trasferuri de 11,89 milioane lei.

Dincolo de această activitate excepțională, rulajul pieței de acțiuni nu a fost unul deosebit, respectiv de 44,31 milioane lei (8,97 milioane euro), inclusiv prin aportul unei tranzacții speciale din piața deal în valoare de 3,50 milioane lei cu acțiuni Digi Communications (DIGI).

EXCLUSIV Operațiune surpriză - Pink Post, principal concurent al Poștei Române, și Inform Lykos, lider în România la produse tipărite, au fost integrate într-o companie unde grecii au 50,1% și care va fi listată la Bursa București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Operațiune surpriză - Pink Post, principal concurent al Poștei Române, și Inform Lykos, lider în România la produse tipărite, au fost integrate într-o companie unde grecii au 50,1% și care va fi listată la Bursa București

Cu excepția unei evoluții mai aplatizate, +0,09%, a indicelui financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.463,13 de puncte, avansul general al pieței a fost unul moderat: +0,44% pentru indicele compozit BET-XT, +0,43% pentru indicele energetic BET-NG, și +0,50% pentru indicele reprezentativ BET, care la nivelul de 12.293,60 de puncte, a trecut într-o mișcare de tip „two-bar breakout” peste mediikle mobile expopnențiale de viteză în proporții Fibonacci, așa cum se vede în graficul atașat.

Acțiunile Băncii Transilvania și Fondului Proprietatea depășesc fiecare reperul unor tranzacții de 10 milioane lei

Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit pe 3 simboluri, având evoluții divergente: declin de 0,88%, până la prețul de 39,20 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), apreciere de 0,22%, până la prețul de 46,10 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN) și staționare la prețul de 9,22 lei/acțiune, pentru titlurile Purcari Wineries (WINE).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica