Acțiunile Comnord părăsesc bursa. Prețul de retragere plătit de majoritar este cu o treime peste cel al ofertei derulată în vară și situează valoarea companiei la 21 milioane euro

Acțiunile Comnord părăsesc bursa. Prețul de retragere plătit de majoritar este cu o treime peste cel al ofertei derulată în vară și situează valoarea companiei la 21 milioane euro
scris 22 oct 2018

Compania de construcții Comnord București inițiază mâine o ofertă de retragere la prețul de 2,52 lei/acțiune, peste cel de piață unde titlurile se tranzacționează pe lichiditate mică și mai mult decât dublu decât în oferta derulată în februarie prin care acționarul majoritar Sorin Crețeanu a dobândit pachete de acțiuni care permit delistarea.

Comnord București (COSC) vor fi delistate de la cota sistemului alternativ de tranzacționare AeRO al Bursei de Valori București, după ce a primit la finalul săptămânii trecute autorizarea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) în acest sens.

Acționarul majoritar Sorin Crețeanu, care deja controlează 96,76% din capitalul social al companiei de construcții, va iniția pentru perioada 23 octombrie - 5 noiembrie o ofertă publică de retragere pentru o cantitate de 1,29 milioane acțiuni. Prețul plătit rezultat dintr-o evaluare efectuată pe baza abordării prin venit este de 2,52 lei/acțiune, cu 36,21% peste cel de 1,85 lei/acțiune al ofertei publice derulară de emitent în perioada 25 iulie – 7 august, operațiune de piață în valoare de aproximativ 167.000 de lei care i-a dat posibilitatea lui Crețeanu să depășească pragul de 95% prevăzut de legislația pieței de capital în vederea delistării.

Date Profit.ro: Kaufland a lansat, discret, planul pentru construcția unui nou hypermarket, în apropierea Bucureștiului. Contract semnat cu firma Comnord CITEȘTE ȘI Date Profit.ro: Kaufland a lansat, discret, planul pentru construcția unui nou hypermarket, în apropierea Bucureștiului. Contract semnat cu firma Comnord

Remarcabil, prețul este mai mult decât dublu față de cel de 1,10 lei/acțiune al ofertei derulate în luna februarie prin care majoritarul a concentrat pachete suplimentare reprezentând 16% din acțiunile Comnord.

La prețul ofertei de retragere inițiate mâine și care va fi intermediată de casa de brokeraj Prime Transaction, valorea de piață a companiei se ridică la 100,82 milioane lei (21,60 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
comnord
bvb
aero
sorin creteanu
prime transaction