Acțiunile Comnord părăsesc bursa. Prețul de retragere plătit de majoritar este cu o treime peste cel al ofertei derulată în vară și situează valoarea companiei la 21 milioane euro

Acțiunile Comnord părăsesc bursa. Prețul de retragere plătit de majoritar este cu o treime peste cel al ofertei derulată în vară și situează valoarea companiei la 21 milioane euro
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 oct 2018

Compania de construcții Comnord București inițiază mâine o ofertă de retragere la prețul de 2,52 lei/acțiune, peste cel de piață unde titlurile se tranzacționează pe lichiditate mică și mai mult decât dublu decât în oferta derulată în februarie prin care acționarul majoritar Sorin Crețeanu a dobândit pachete de acțiuni care permit delistarea.

Comnord București (COSC) vor fi delistate de la cota sistemului alternativ de tranzacționare AeRO al Bursei de Valori București, după ce a primit la finalul săptămânii trecute autorizarea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) în acest sens.

Acționarul majoritar Sorin Crețeanu, care deja controlează 96,76% din capitalul social al companiei de construcții, va iniția pentru perioada 23 octombrie - 5 noiembrie o ofertă publică de retragere pentru o cantitate de 1,29 milioane acțiuni. Prețul plătit rezultat dintr-o evaluare efectuată pe baza abordării prin venit este de 2,52 lei/acțiune, cu 36,21% peste cel de 1,85 lei/acțiune al ofertei publice derulară de emitent în perioada 25 iulie – 7 august, operațiune de piață în valoare de aproximativ 167.000 de lei care i-a dat posibilitatea lui Crețeanu să depășească pragul de 95% prevăzut de legislația pieței de capital în vederea delistării.

Date Profit.ro: Kaufland a lansat, discret, planul pentru construcția unui nou hypermarket, în apropierea Bucureștiului. Contract semnat cu firma Comnord CITEȘTE ȘI Date Profit.ro: Kaufland a lansat, discret, planul pentru construcția unui nou hypermarket, în apropierea Bucureștiului. Contract semnat cu firma Comnord

Remarcabil, prețul este mai mult decât dublu față de cel de 1,10 lei/acțiune al ofertei derulate în luna februarie prin care majoritarul a concentrat pachete suplimentare reprezentând 16% din acțiunile Comnord.

La prețul ofertei de retragere inițiate mâine și care va fi intermediată de casa de brokeraj Prime Transaction, valorea de piață a companiei se ridică la 100,82 milioane lei (21,60 milioane euro).

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
comnord
bvb
aero
sorin creteanu
prime transaction