Acțiunile europene au crescut pentru a treia zi, pe fondul optimismului privind rămânerea Marii Britanii în UE

Acțiunile europene au crescut pentru a treia zi, pe fondul optimismului privind rămânerea Marii Britanii în UE
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 iun 2016

Principalele burse europene au închis pe verde pentru a treia ședință consecutiv, susținute de optimismul în creștere privind rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, scriu Bloomberg și MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Indicele pan-european Europe Stoxx 600 a urcat marți cu 0,7%, după o creștere de 3,7% vineri.

Acțiunile europene s-au apreciat cu peste 6% în ultimele trei sesiuni, în condițiile în care sondajele de opinie din Marea Britanie au indicat un avans al taberei pro-UE înaintea referendumului de joi. Deși sondajele publicate luni seara au arătat că ecartul dintre cele două tabere s-a micșorat, pariurile plasate la agenții implică o probabilitate crescută ca britanicii să voteze pentru rămânerea în UE.

Bursa de la Londra a avansat cu 0,4%, piața de capital de la Paris cu 0,6%, în timp ce bursa de la Frankfurt a crescut cu 0,5%.

Raport Unicredit Bank: Brexit-ul ar afecta România mai puțin decât statele din regiune, cu o depreciere temporară a leului de 5% CITEȘTE ȘI Raport Unicredit Bank: Brexit-ul ar afecta România mai puțin decât statele din regiune, cu o depreciere temporară a leului de 5%

În sectorul bancar, acțiunile Banco Comercial Português s-au depreciat cu 7,5%, cele ale Banco Popular Español cu 1,5%, însă titlurile Commerzbank și BNP Paribas s-au apreciat cu 1,4%, respectiv 1,1%. Pe parcursul ultimelor trei ședințe, sectorul bancar a înregistrând cea mai bună performanță începând cu septembrie 2011.

Șeful Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a reiterat marți că BCE este pregătită să utilizeze intrumentele aflate la dispoziția băncii în cazul în care o eventuală ieșire a Marii Britanii din UE va genera turbulențe în piețe.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
evolutii
brexit