Acțiunile Oltchim își continuă creșterea. Au apărut și volumele

Acțiunile Oltchim își continuă creșterea. Au apărut și volumele
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 oct 2015

Acțiunile cresc cu aproximativ 10% pe rulaje care le-au depășit pe cele din toate celelalte cinci ședințe de tranzacționare precedente luate la un loc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Titlurile combinatului chimic Oltchim SA Râmnicu Vâlcea (OLT) au ezitat astăzi, abia în a șasea zi de la revenirea la tranzacționare la Bursa de Valori București, în ceea ce privește evoluția de preț, după ce, în zilele precedente, saltul a fost de 15%, cel maxim admis de sistemul de ranzacționare al operatorului de piață. Totuși, cumpărătorii s-au regrupat și, după o oră de tranzacționare, creșterea este de 10,75%, până la prețul de 0,6800 lei/acțiune. Reper cu 120% peste nivelul de 0,307 lei/acțiune anterior reintrării în ringul bursier și care ar situa capitalizarea bursieră a companiei la 233,68 milioane lei (52,85 milioane euro).

Spre deosebire de precedentele sesiuni de tranzacționare, au apărut și volumele. La o oră de la deschidere, conform platformei IFB Finwest, se realizaseră deja schimburi cu 914.543 de acțiuni, în valoare de 636.079,54 lei, reprezentând aproape 0,26% din titlurile Oltchim. În zilele precedente, se efectuaseră schimburi cu pachete însumând 591.878 acțiuni, totalizând 268.060,94, potrivit datelor oferite de portalul BVB.

Dacă în zilele precedente acțiunea rămânea fără ofertă și erau adunate pe primul nivel cumpărare câte aproximativ un milion de acțiuni, astăzi sunt puse aproximativ 200.000 de acțiuni în vânzare, în timp ce cererea este mai răsfirată, cu ordine puse tot pentru aproape 200.000 de acțiuni pe nu mai puțin de 31 de nivele de preț.

Acțiunile Oltchim au revenit în ringul bursier miercurea trecută după o suspendare de la tranzacționare de doi ani, în condițiile în care Curtea de Apel Pitești a aprobat planul de reorganizare al societății.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
oltchim