Acțiunile OMV Petrom și Banca Transilvania cresc semnificativ și trag în sus bursa

Acțiunile OMV Petrom și Banca Transilvania cresc semnificativ și trag în sus bursa

Sursa foto: Vadym Sazhniev | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 iun 2021

Indicele BET a câștigat peste un procent într-o sesiune în care mai multe titluri din topul tranzacțiilor au consemnat aprecieri consistente.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Săptămâna de tranzacționare s-a închis la Bursa de Valori București pe o tendință pozitivă, susținută atât de o serie de titluri lichide, cât și de emitenți cu perspective bune în sectoarele lor. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 43,37 milioane lei (8,81 milioane euro), apropiat de media ultimilor ani care a adus promovarea BVB ca piață bursieră emergentă sub criteriile agenției de evaluare financiară FTSE Russell.

Tonul creșterilor a fost dat de titlurile OMV Petrom (SNP), care au crescut cu 2,49%, până la prețul de 0,4110 lei/acțiune, pe cele mai mari transferuri ale zilei, de 3,28 milioane lei, și de titlurile Băncii Transilvania (TLV), ce au urcat cu 2,40%, până la prețul e 2,7700 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,50 milioane lei.

TTS vine luni la bursă. Marți va intra la tranzacționare Agroland Agribusiness CITEȘTE ȘI TTS vine luni la bursă. Marți va intra la tranzacționare Agroland Agribusiness

Sunt mișcările care au influențat întreaga piață. Indicele compozit BET Plus a avansat cu 1,33% și indicele reprezentativ BET s-a apreciat cu 1,36%, până la nivelul de 11.520,46 puncte. Din punct de vedere tehnic, indicele celor mai lichide acțiuni românești a depășit media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Acțiunile OMV Petrom și Banca Transilvania cresc semnificativ și trag în sus bursa

Indicele energetic BET-NG a supraperformat pieței, +1,70%, într-o zi în care titlurile Nuclearelectrica (SNN), din structura sa, au avut un salt de 6,18%, până la prețul de 27,50 lei/acțiune, pe o activitate de  1,98 milioane lei. La același capitol, titlurile Trangaz Mediaș (SNG) au coborât cu 0,35%, până la prețul de 284,00 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,14 milioane lei.

ULTIMA ORĂ UiPath își anunță rezultatele, depășind așteptările analiștilor: și-a majorat veniturile cu peste două treimi în primul trimestru. Acțiunile scad însă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ UiPath își anunță rezultatele, depășind așteptările analiștilor: și-a majorat veniturile cu peste două treimi în primul trimestru. Acțiunile scad însă

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 1,7680 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,89 milioane lei, într-o inerție ce a caracterizat și indicele financiar BET-FI care a alunecat marginal, cu 0,02%, sub referință, până la nivelul de 51.351,85 puncte.

O creștere importantă, +4,26%, au avut-o și titlurile producătorului de vinuri Purcari Wineries (WINE), care au închis la prețul de 29,40 lei/acțiune, în condițiile unor transferuri de 1,43 milioane lei. Reperul unui rulaj de 1 milion de lei a mai fost trecut de titlurile Sphera Franchise Group (SFG) care s-au apreciat cu 3,33%, până la prețul de 18,60 lei/acțiune, și titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) care s-au retras cu 0,24%, până la prețul de 0,8310 lei/acțiune.

În piața de obligațiuni s-au distins titlurile de stat denominate în euro și scadente în martie 2026 (R2603AE), care au întrunit o activitate de 3,45 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
transgaz
sphera
teraplast