Acțiunile Romgaz ating cea mai ridicată valoare la închidere din acest an

Acțiunile Romgaz ating cea mai ridicată valoare la închidere din acest an
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 mar 2016

Titlurile producătorului de gaze naturale Romgaz au urcat astăzi la prețul de 26,9 lei/acțiune, fiind cu 20% peste minimul de la listare, în noimbrie 2013.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Bursa de Valori București a avut astăzi o ședință pozitivă, cu aprecieri ale indicilor în jurul a 0,50% față de reperele de tranzacționare ale zilei precedente, pe fondul unui volum de tranzacționare de 31,33 milioane lei (7,02 milioane euro).

Indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,48%, până la nivelul de 6.539,01 puncte. Este un nivel chiar dincolo de zona de reacție unde Ovidiu Șerdean, broker la agenția din Deva a IFB Finwest, declara acum trei săptămâni pentru Profit-ro că ar urma să ajungă indicele în mișcarea de reacție după ce piața a rezistat valului de vânzări în zona pragului de suport de 6.000-6.100 puncte dat de maximele locale din anii 2005, 2010 și 2011.

Indicele compozit BET Plus a avansat cu 0,43%, aceasta fiind cea de-a 11-a ședință de tranzacționare din ultimele 14 în care cotațiile înregistrează aprecieri, în mișcarea de revenire robustă conturată de la jumătatea lunii trecute. Indicele a ajuns la nivelul de 968,52 puncte, cu peste 20% mai sus decât minimul local de consemnat în data de 11 februarie.

O dinamică similară față de minimul de 22,30 lei/acțiune îl au titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care astăzi s-au apreciat cu 1,13%, până la prețul de 26,90 lei/acțiune, pe primul rulaj al pieței, de 7,19 milioane lei. Pe locul doi în clasamentul tranzacțiilor, cu schimburi de 5,6 milioane lei, s-au aflat titlurile Electrica (EL), care au avansat până la prețul de 12,30 lei/acțiune. Electrica este unul dintre puținii emitenți care are o capitalizare bursieră mai mare decât în luna decembrie. Indicele energetic BET-NG a câștigat 0,55%, până la nivelul de 567,65 puncte.

EXCLUSIV Sistemul bancar a făcut profit de 4,9 mld. lei în 2015, umflat de tranzacția Banca Transilvania – Volksbank CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Sistemul bancar a făcut profit de 4,9 mld. lei în 2015, umflat de tranzacția Banca Transilvania – Volksbank

Acțiunile bancare listate la BVB au însumat transferuri de peste 7 milioane lei. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au staționat pe palierul de preț de 2,40 lei/acțiune, pe transferuri de 3,81 milioane lei, în timp ce titlurile BRD Groupe Societe Generale (BRD) s-au apreciat cu 1,98%, până la prețul de 10,30 lei/acțiune pe volume echivalente cu 3,34 milioane lei.

Fondul Proprietatea (FP) a câștigat la nivelul capitalizării bursiere 0,26%, până la prețul de 0,764 lei/acțiune, în condițiile unei activități de tranzacționare de 1,86 milioane de lei. Astăzi emitentul a publicat convocatorul pentru Adunările Generale și Extraordinare ale Acționarilor în data de 26 aprilie, pe ordinea de zi a acestora figurând modificarea Actului Constitutiv potrivit căruia administratorul va deveni AFIA (Administrator de Fond de Investiții Alternativ), înlocuirea unor membri în Consiliul de Adminsitrație cărora le expiră mandatul și propunerea de reducere a capitalului social la 9,17 miliarde lei, în paralel cu scăderea valorii nominale a titlurilor la 0,85 lei/acțiune.

EXCLUSIV Operațiunea de consolidare a acțiunilor SIF Moldova este aproape compromisă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Operațiunea de consolidare a acțiunilor SIF Moldova este aproape compromisă

Indicele financiar BET-FI s-a apreciat cu 0,46%, până la valoarea de 27.836,95 puncte, în condițiile unei zile verzi pentru SIF-uri. Cel mai lichid emitent de la acest capitol a fost SIF Transilvania (SIF3), care s-a apreciat cu 0,92%, până la prețul de 0,2730 lei/acțiune pe schimburi de 1,19 milioane lei. Pe segmentul deal au fost realizate două tranzacții speciale cu câte 300.000 acțiuni SIF Oltenia (SIF5) și SIF Banat Crișana (SIF1), în valoare însumată de aproape 920.000 de lei.

Astăzi titlurile SIF Moldova (SIF2) s-au apreciat cu 1,12%, până la prețul de 0,724 lei/acțiune, pe un rulaj cu puțin 485.000 de lei, în ziua în care o amânare a Tribunalului Bacău într-un proces intentat de Asociația Investitorilor pe Piața de Capital (AIPC) a aruncat în aer calendarul operațiunii de majorare a valorii nominale a titlurilor.

Cum până la această dată nu a fost aprobat nici prospectul de căre ASF, "se constată că, în mod obiectiv, nu se poate respecta actualul calendar și nu se poate finaliza operațiunea de consolidare a valorii nominale a acțiunii SIF2, cu respectarea termenelor aprobate de acționari", informeză un document al SIF Moldova remis Bursei de Valori București.

Pe de altă parte, societatea menționează că "având în vedere caracterul obligatoriu al hotărârilor AGEA din 13.01.2016, conducerea SIF Moldova are în vedere ca pentru ducerea la îndeplinire a mandatului dat de acționari să intreprindă toate demersurile necesare pentru adoptarea acestora."
 

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
bvb
bursa
banca transilvania
brd
electrica
sif moldova
fondul proprietatea