Acțiunile Romgaz au scăzut cu 2,48%

Acțiunile Romgaz au scăzut cu 2,48%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 feb 2016

Titlurile producătorului de gaze naturale Romgaz nu se pot desprinde de zona minimului înregistrat de la listarea companiei, în noiembrie 2013.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Indicii principali ai Bursei de Valori București au avut astăzi o deschidere "verde", însă în jurul prânzului au coborât în teritoriu negativ, unde au rămas până la finalul ședinței de tranzacționare în care rulajul pieței de acțiuni a fost de 17,55 milioane lei (3,93 milioane lei). Indicele BET, al celor mai vizibile titluri, s-a depreciat cu 0,36%, până la prețul de 6.113,90 puncte, în timp ce indicele compozit BET Plus a închis în coborâre cu 0,34%

Cel mai ridicat rulaj, de 5,48 milioane lei, a fost consemnat pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au urcat cu 0,22%, la prețul de 2,295 lei/acțiune. Pe transferuri de 2,38 milioane lei, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au scăzut cu 2,48%, până la prețul de 23,60 lei/acțiune, rămânând în zona minimelor de la listarea emitentului, la sfârșitul lui 2013.

Trendul descendent pe aceste acțiuni s-a conturat încă din vară și s-a accelerat după oferta de vânzare accelerată derulată de Fondul Proprietatea (FP) în octombrie și pentru care vânzătorul a încasat 456 milioane lei (117 milioane dolari). Față de prețul de 28,50 lei/acțiune, al ofertei, titlurile Romgaz sunt cu 17,29% mai jos.

Pe locul trei în clasamentul tranzacțiilor, cu schimburi de 1,68 milioane lei, s-au regăsit titlurile SIF Transilvania (SIF3), care s-au depreciat cu 0,75%, până la prețul de 0,2645 lei/acțiune. Un alt titlu SIF, cel al SIF Moldova (SIF2), a lipsit pentru a treia sesiune bursieră consecutivă de la tranzacționare, motivul invocat fiind cel al "consultărilor necesare în vederea identificării unei soluții optime pentru asigurarea protecției investitorilor", conform anunțului publicat pe portalul Bursei.

Asociația Investitorilor notifică ASF că a atacat pe fond, la Tribunalul Bacău, decizia SIF Moldova de consolidare a valorii nominale a acțiunii CITEȘTE ȘI Asociația Investitorilor notifică ASF că a atacat pe fond, la Tribunalul Bacău, decizia SIF Moldova de consolidare a valorii nominale a acțiunii

Indicele financiar BET-FI a suferit un recul de 0,59%, până la valoarea de 26.571,88 puncte. Cel mai important emitent din componența sa, Fondul Proprietatea (FP), a pierdut 0,82% la nivelul capitalizătii de piață pe al doilea cel mai slab rulaj din acest an, depășind doar cu puțin 348.000 lei.

Titlurile energetice Transelectrica (TEL), Electrica (EL) și Transgaz (TGN) au însumat fiecare transferuri de peste 1,5 milioane lei, într-o zi în care indicele sectorial a coborât cu 0,58%, până la nivelul de 522.06 puncte.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
banca transilvania
bvb
sif transilvania
sif moldova
electrica
bursa