Aproape 2 treimi din tranzacțiile de la BVB – concentrate pe acțiunile Romgaz și Fondul Proprietatea

Aproape 2 treimi din tranzacțiile de la BVB – concentrate pe acțiunile Romgaz și Fondul Proprietatea

Sursa foto: Wrangler | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 apr 2023

Indicele principal de la BVB a câștigat un sfert de procent, într-o sesiune cu lichiditate acaparată de 2 emitenți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Piețele financiare occidentale au fost închise în Vinerea Mare de Paști și absența de la tranzacționare a investitorilor instituționali pe de aceste piețe s-a răsfrânt și în volumele de la Bursa de Valori București, unde rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 28,02 milioane  lei (5,67 milioane euro).

Acesta a fost salvat de 2 emitenți care au concentrat și 63,81% din această activitate. Astfel, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au suferit un recul de 1,51%, până la prețul de 39,10 lei/acțiune, pe transferuri de 8,99 milioane lei, iar titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 0,47%, până la prețul de 2,1000 lei/acțiune, pe tranzacții de 8,89 milioane lei.

UBS ar urma să micșoreze cu până la 30% numărul salariaților CITEȘTE ȘI UBS ar urma să micșoreze cu până la 30% numărul salariaților

Dacă ponderea celor 2 simboluri a avut puterea de a trage în teritoriu negantiv indicii sectoriali, respectiv -0,21% pentru indicele energetic BET-NG și -0,55%, până la nivelul de 50.095,50 de puncte pentru indiele financiar BET-FI, în schimb piața în ansamblul ei a avut o zi „verde”.

Indicele compozit BET-XT a câștigat 0,16% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,25%, până la nivelul de 12.363,40 de puncte, păstrând elanul pozitiv pe termen scurt pe care s-a înscris de la finalul lunii trecute și care este evidențiat pe graficul atașat.

Aproape 2 treimi din tranzacțiile de la BVB – concentrate pe acțiunile Romgaz și Fondul Proprietatea

În general, însă, deloc surprinzător pentru alte etape în care piețele principale externe sunt închise, piața a fost caracterizată de anemie. Singurul titlu care a mai depășit reperul unor schimburi de 1 milion de lei a fost Nuclearelectrica (SNN), care a staționat la nivelul de 46,35 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
brd
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica