Aproape jumătate din rulajul de la BVB, realizat pe acțiunile bancare. Acțiunile MedLife ating un nou maxim de la listare după anunțul privind triplarea profitului la S1

Aproape jumătate din rulajul de la BVB, realizat pe acțiunile bancare. Acțiunile MedLife ating un nou maxim de la listare după anunțul privind triplarea profitului la S1

Sursa foto: Denys Kuvaiev / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 aug 2017

Într-o sesiune bursieră marcată de corecții, cele mai multe transferuri, însumând 14,23 milioane lei, au fost realizate pe primele două acțiuni bancare. Cea mai importantă dinamică dintre titlurile lichide, de 3,45%, au avut-o acțiunile MedLife, care au închis pe un nou maxim, de 39,00 lei/acțiune, în ziua raportării financiare semestriale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Piețele financiare internaționale au traversat o zi negativă pentru activele de risc, în contextul declarațiilor belicoase ale președintelui american Donald Trump la adresa Coreei de Nord. „Foc și furie” este sintagma folosită de liderul de la Casa Albă care a speriat investitorii. În Europa a fost „roșu” pe linie: -1,34% pentru indicele Euro Stoxx 50, -0,59% pentru indicele FTSE100 de la Londra, -1,40% pentru indicele CAC40 de la Paris, -1,12% pentru indicele DAX de la Frankfurt, -0,66% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, -0,52,% pentru indicele BUX de la Budapesta și -1,31% pentru indicele PX de la Praga.

Unda de șoc a ajuns și la București, unde indicele compozit BET Plus a pierdut 0,71%, iar indicele reprezentativ BET s-a depreciat cu 0,70%, până la nivelul de 8.395,13 puncte.

EXCLUSIV Polonezul Ludwik Sobolewski - mari șanse la un nou mandat de director general al Bursei. Schimbări la pachetul salarial CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Polonezul Ludwik Sobolewski - mari șanse la un nou mandat de director general al Bursei. Schimbări la pachetul salarial

Rulajul pieței de acțiuni de la BVB a fost azi de 33,41 milioane lei (7,31 milioane euro), apropiat de media ultimelor ședințe de tranzacționare, însă a fost debalansat către sectorul bancar, de asemenea, o caracteristică a precedentelor 2 săptămâni. Numai primele 2 acțiuni bancare au cumulat transferuri de 14,23 milioane lei, reprezentând 42,59% din totalul activității de tranzacționare pe segmentul equities.

Cel mai tranzacționat emitent, cu schimburi de 10,26 milioane lei, a fost Banca Transilvania (TLV), ale cărui titluri s-au corectat cu 0,78%, până la prețul de 2,5300 lei acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 10,98 miliarde lei (2,40 miliarde euro).

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Societe Generale (BRD), s-a depreciat cu 1,13%, până la prețul de 14,04 lei/acțiune, pe transferuri de 3,96 milioane lei.

Miliardarul Singer vinde la Fondul Proprietatea. Ar trebui să știe ce face din moment ce spune că încă mai crede în investitorii activi CITEȘTE ȘI Miliardarul Singer vinde la Fondul Proprietatea. Ar trebui să știe ce face din moment ce spune că încă mai crede în investitorii activi

Al doilea rulaj al zilei, de 7,88 milioane lei, l-au avut titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au urcat cu 0,34%, până la un nou maxim ex-dividend, de 29,30 lei/acțiune. Prin contrast, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au depreciat cu 1,84%, până la nivelul de 0,3200 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,92 milioane lei, la o zi după ce guvernul a luat decizia de majorare a accizelor la carburanți. Investitorii interpretează că o parte din prețul de la pompă care mergea către compania petrolieră, va trece către stat. Declinul de azi a acțiunii OMV Petrom a tras în jos și indicele energetic BET-NG care a subperformat pieței, cu un recul de 0,96%.

Fondurile închise de la BVB, pe contrasensul pieței, cu o sesiune „verde”

Prin contrast, indicele financiar BET-FI, cu un avans de 0,46%, a fost singurul cu închidere pozitivă, la nivelul de 34.973,22 puncte. Cel mai important emitent din structura sa, Fondul Proprietatea (FP), a câștigat cu 0,11%, până la prețul de 0,8730 lei/acțiune, pe transferuri de 1,40 milioane lei.

O dinamică mai ridicată, de 0,78%, au avut-o titlurile SIF Transilvania (SIF3), pe fondul unor schimburi de aproape 940.000 de lei. Cu o zi înainte, societatea de investiții financiare cu sediul în Brașov a adus la cota BVB câteva companii din portofoliul său care erau listate pe sistemul alternativ de tranzacționare de la Sibex, dintre care cea mai importantă este Romradiatoare Brașov (RRD), unde un acționar semnificativ, cu o deținere de 16,50% din titluri, este noul selecționer al naționalei de fotbal a Turciei, Mircea Lucescu.

Creșteri consistente pe titlurile de pe segmentul medical care au venit azi cu raportările semestriale

A fost o zi de raportări financiare pentru industria farma și medicală. Cea mai puternică influență au avut-o rezultatele financiare semestriale ale MedLife (M). Titlurile companiei au crescut cu 3,45%, până la un nou maxim de 39,00 lei/acțiune, cotație cu 50% peste prețul de 26,00 lei/acțiune al ofertei de listare, în ziua în care raportarea finanicară a indicat o majorare cu 32,50% a veniturilor totale, la 310,41 milioane lei. Profitul net al furnizorului de servicii medicale a fost în primele 6 luni ale anului de 6,40 milioane lei, în creștere cu 233,33% mai mare decât cel de 1,92 milioane lei din S1 2016.

Farmaceutica Remedia Deva (RMAH) a realizat în primul semestru venituri totale de 159,02 milioane lei, în creștere cu 46,81% față de perioada similară a anului trecut, iar profitul net a crescut de peste 7 ori, la 1,32 milioane lei. Deși pe o lichiditate mică ce caracterizează acțiunile acestui emitent, Farmaceutica Remedia a câștigat 8,30% la nivelul capitalizării bursiere, prețul de închidere fiind de 0,3000 lei/acțiune. Valoarea de piață a companiei cupă creșterea de astăzi este de 31,82 milioane lei (6,96 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
brd
bvb
bursa
omv petrom
romgaz
farmaceutica remedia
medlife