Artego distribuie din profitul său net de 10 milioane lei un dividend cu randament de 5%

Artego distribuie din profitul său net de 10 milioane lei un dividend cu randament de 5%
scris 25 feb 2021

Producătorul de articole din cauciuc Artego propune distribuirea unui dividend brut de 0,5264 lei/acțiune.

Consiliul de Administrație al companiei Artego Târgu-Jiu a convocat pentru 29-30 aprilie adunările generale ale acționarilor, pe ordinea de zi figurând inclusiv repartizarea câștigului obținut anul trecut. Publicarea convocatorului menționează obținerea unui profit net de 10,59 milioane lei chiar înainte de raportarea anuală preliminară programată pentru vineri.

Suma de 4,27 milioane din acest câștig ar urma să fie repartizată către acționari sub forma unui dividend brut de 0,5264 lei/acțiune, care, la ultimul preț de piață, de 9,6000 lei/acțiune al companiei specializată în fabricarea produselor industriale de cauciuc, ar purta un randament net de 5,21%. Acesta este chiar mai ridicat, de 6,10%, dacă avem în vedere nivelul de 8,2000 lei/acțiune, unde se situează media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200) și care ar arăta ce ar însemna o medie a achizițiilor ponderate într-un interval de aproape un an.

Acțiunile Bittnet Systems intră în structura indicilor FTSE Global Micro Cap și FTSE Al Cap, majorând reprezentarea României în indicii pentru piețe emergente CITEȘTE ȘI Acțiunile Bittnet Systems intră în structura indicilor FTSE Global Micro Cap și FTSE Al Cap, majorând reprezentarea României în indicii pentru piețe emergente

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor va fi supusă votului  aprobarea reducerii capitalului social al societății cu peste 2 milioane lei, la 20,28 milioane lei, ca urmare a anulării unui număr de aproximativ 841.000 acțiuni proprii, dobândite de emitent în cadrul programului de răscumpărare aprobat prin hotararea AGEA din 16 aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
artego
bvb
bursa
cauciuc
dividende