Banca Transilvania – dividende de 800 milioane lei și majorare de capital cu acțiuni gratuite

Banca Transilvania – dividende de 800 milioane lei și majorare de capital cu acțiuni gratuite
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 apr 2022

Într-o strategie de recompensare a investitorilor, care deja are peste 5 ani, Banca Transilvania folosește un mixt de acordare de dividende și acțiuni gratuite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Adunările Generale ale Acționarilor de la Banca Transilvania (TLV) au aprobat propunerile Consiliul de Administrație de repartizare a câștigurilor obținute anul trecut. Astfel, emitentul va distribui dividende în sumă de 800 milioane lei.

Valoarea dividenului brut, cu dată a plății 16 iunie, este de 0,12657533618 lei/acțiune și raportat la ultimul preț de închidere de la BVB, de 2,4100 lei/acțiune, randamentul net oferit acționarilor este de 5%.

EXCLUSIV Electrica va distribui dividende și anul viitor, în pofida pierderilor de peste jumătate de miliard lei din 2021 și a persistenței prețurilor mari de energie la consumatori CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Electrica va distribui dividende și anul viitor, în pofida pierderilor de peste jumătate de miliard lei din 2021 și a persistenței prețurilor mari de energie la consumatori

Acesta va fi completat cu acțiuni gratuite ce au programată ca dată a plății 14 iulie. Instituția de credit efectuează o majorare de capital în valoare de 765,11 milioane lei prin distribuirea către acționarii existenți a 765,11 milioane acțiuni nou emise, la prețul de 1,00 lei/acțiune cu titlu gratuit.

De asemenea, Banca Transilvania va demara un program de răscumpărări care are țintă achiziția din piață a unui număr de 40,00 milioane acțiuni, reprezentând 0,63% din capitalul social, titurile obținute urmând să fie foloisite într-un program de fidelizare a personalului existent.

Acționarii au mai aprobat și consolidarea acțiunilor prin creșterea valorii nominale la 10 lei, de la 1 leu.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
dividende