Biofarm a realizat în primul semestru un profit net în creștere la S1

Biofarm a realizat în primul semestru un profit net în creștere la S1

Sursa foto: Steve Keller / dreamstime.com

scris 14 aug 2021

Compania Biofarm și-a majorat cu 22% câștigul net, la 36,4 milioane lei.

Biofarm (BIO), unul dintre cei mai mari producători de medicamente și suplimente alimentare din România, a realizat în primul semestru din acest an un profit net în creștere cu 22%, de 36,4 milioane lei, în timp ce veniturile nete din vânzări realizate în prima parte a anului au crescut cu 14%, la 117,98 milioane lei.

"Veniturile nete din vânzări realizate în primul semestru al anului 2021 au fost de 117.985.641 lei, în creștere cu 14% față de primul semestru al anului 2020. Strategia companiei este de a continua creșterea susținută atât pe piața din România, prin consolidarea brandurilor existente și prin dezvoltarea de noi branduri, cât și pe piețele externe", arată raportul companiei, preluat de News.ro..

Transilvania Broker își majorează substanțial profitul semestrial CITEȘTE ȘI Transilvania Broker își majorează substanțial profitul semestrial

În primul semestru al anului, ponderea vânzărilor la export a reprezentat aproximativ 2,1% din vânzările totale nete ale Biofarm. Produsele companiei au fost exportate în cinci țări: Republica Moldova, Ungaria, Rusia, Ucraina și Azerbaijan.

Pentru anul 2021, Biofarm SA își propune creșterea cotei de piață, eficientizarea permanentă a activității operaționale și consolidarea avantajului competitiv al portofoliului de produse, în vederea creșterii susținute a cotei de profitabilitate."În ultima perioadă, sistemul sanitar românesc s-a aflat într-o perioadă de cumpănă din cauza noului virus SARS-CoV-2. Pandemia COVID-19 a fost și rămâne o provocare pentru domeniul farmaceutic, dar nu din perspectiva încetinirii sau încetării activității, ci din contra din perspectiva continuității sau a îmbunătățirii activității. Afecțiunile pacienților români au rămas aceleași în perioada pandemiei și tratamentele lor nu au putut fi amânate, prin urmare, companiile care activează în această industrie au luat toate măsurile pentru ca activitatea lor să se desfășoare fără sincope", se mai arată în raport.

Profitul Romgaz s-a diminuat cu 5% ca urmare a creșterii prețului certificatelor de emisii și a redevenței CITEȘTE ȘI Profitul Romgaz s-a diminuat cu 5% ca urmare a creșterii prețului certificatelor de emisii și a redevenței

În aceste condiții, piața farmaceutică are o evoluție pozitivă, descrisă printr-o concurență în creștere, investiții masive în media și penetrarea pieței de către producătorii internaționali de OTC și suplimente alimentare.

Biofarm a fost înființată în 1990 și este unul dintre cei mai mari producători de medicamente și suplimente alimentare din România. Este cel mai mare producător român de capsule gelatinoase moi, între primii trei producători români de soluții și suspensii pentru administrare orală și unul dintre cei mai mari fabricanți de comprimate și drajeuri din România.

Compania are peste 200 de produse în portofoliu și acoperă peste 60 de arii terapeutice. Pe 9 dintre cele 60 de arii terapeutice, Biofarm este lider de piață. Biofarm are o capitalizare de 605 milioane lei. SIF Muntenia deține 51,57% din acțiuni, iar SIF Banat Crișana 36,74%.

viewscnt
Afla mai multe despre
biofarm
sif muntenia
bvb
bursa