Bonas Import Export trece pe profit la S1. Consiliul de Administrație motivează schimbările din conducerea companiei prin faptul că aceasta își oprise creșterea

Bonas Import Export trece pe profit la S1. Consiliul de Administrație motivează schimbările din conducerea companiei prin faptul că aceasta își oprise creșterea

Față de molmentul listării, Bonas are o capitalizare de piață cu 27% mai mică.

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 sep 2023

Cu o dublare a vânzărilor și hipermarketuri, compania de lactate Bonas și-a majorat substanțial afacerile și afișează profit la jumătatea anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bonas import Export (BONA), companie de lactate cu producția axată în Transilvania, a realizat în primul semestru venituri totale de 15,18 milioane lei, cu 34,93% mai mari decât cele de 11,25 milioane lei din perioada similară a anului trecut.

„Deși în anul 2023 am micșorat preturile la anumite categorii de produse și am participat voluntar la campania de diminuare a prețurilor cu 20%, care s-a derulat în rețelele de retail în care suntem prezenți, am avut o un plus de 42% al vânzărilor, datorat exclusiv volumelor”, spune raportarea semestrială ce menționează o dinamică de 99% a vânzărilor în hipermarketuri. „Creșterile sunt spectaculoase, dar cu cât sumele vor deveni mai mari, ritmul de creștere o sa fie mai greu de susținut, așa că ne așteptăm ca din 2024, să avem creșteri procentuale mai mici.”

Transilvania Investments lansează ofertă de răscumpărare CITEȘTE ȘI Transilvania Investments lansează ofertă de răscumpărare

Chetuielile totale de exploatare s-au majorat cu 29,25%, la 14,58 milioane lei, de la 11,28 milioane lei. Compania a obținut, astfel, un profit net de aproape jumătate de milion de lei. Pe întreg anul trecut, firma a afișat o pierdere de aproximativ 660.000 de lei.

Trecerea pe profit a fost obiectivul noii conduceri, care l-a cooptat în Consiliul de Administrație pe Marius Alexe, investitor de portofoliu din Iași cu unele din cele mai mari expuneri pe societăți de pe piața AeRO și care are o deținere de 10,75% din titlurile producătorului de lactate. Boardul motivează schimbările prin faptul că Bonas își oprise creșterea după istoricul său îndelungat de 32 de ani.

Societatea a venit la cota pieței AeRO a BVB în valul de listări a anului 2021 când a fost o premieră în sensul că titlurile sale au deschis la un preț inferior celui din plasamentul privat. Titlurile au intrat pe un trend descendent și la ultima cotație, de 1,3900 lei/acțiune, Bonas are o capitalizare bursieră de 16,40 milioane lei (3,31 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
bonas import-export
bvb
bursa