Infinity Capital nu reușește să vândă acțiunile RELE. Este la a 8-a strigare

Infinity Capital nu reușește să vândă acțiunile RELE. Este la a 8-a strigare

Sursa foto: Vangelis Aragiannis | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 sep 2023

Fosta SIF Oltenia coboară prețul pentru a înstrăina pachetul de acțiuni deținut la Relee Mediaș. Mutări similare sunt realizate și pentru participațiile de la Elba Timișoara, Tusnad și Sinterom, în ultimul caz prețul promovat fiind cu 60% sub cel cerut în primăvară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Infinity Capital Investments (SIF5), fondul de investiții alternative din structura indicelui BET-FI cu cel mai lichid portofoliu de acțiuni cotate, are dificultăți în a-și înstrăina deținerile reziduale. Deși promovează încă din primăvară demersuri pentru vânzarea unor pachete de acțiuni, societatea nu găsește cumpărători chiar dacă vine cu prețuri din ce în ce mai coborâte.

La Relee Mediaș (RELE), societatea este la a 8-a trigare pentru vânzarea deținerii de 11,46% din capitalul social. Dacă prima încercare din martie a fost la prețul de 13,00 lei/acțiune, ultimul demers este promovat la prețul de 9,50 lei/acțiune, unde Infinity Capital ar încasa aproape 590.000 de lei.

Proiect măsuri fiscale: Instituțiile autonome de supraveghere și reglementare precum ASF, ANRE sau ANCOM să plătească impozit pe profit de 80% la bugetul de stat ca BNR CITEȘTE ȘI Proiect măsuri fiscale: Instituțiile autonome de supraveghere și reglementare precum ASF, ANRE sau ANCOM să plătească impozit pe profit de 80% la bugetul de stat ca BNR

Mai agresivă a fost încercarea de găsire a unui cumpărător pentru pachetul de 1,55 milioane de acțiuni, echivalent cu 23,18% din capital social al Sinterom (SIRM). În acest caz s-a ajuns la cea de-a 16-a strigare și ultimul preț cerut de 5,00 lei/acțiune, la care valoarea participației s-ar ridica la 7,75 milioane lei, este cu 60,00% sub cel de 12,50 lei/ac țiune solicitat la primul demers, în luna aprilie.

Unde societatea a reușit să obțină cash

Mai mult succes Infinity Capital a avut în raportul cu fostele sale surate SIF-uri. Astfel, societatea cu sediul din Craiova a reușit ă vândă către acționarul majoritar Transilvania Investments Alliance (TRANSI) pachetul de 27,45% din acțiunile Turism Lotus Felix (TUFE) pentru suma de 9,04 milioane lei.

De asemenea, nu fără a ajunge la a 6-a strigare, Infininty Capital a vândut pentru 18,84 milioane lei pachetul de 1,88 milioane acțiuni, reprezentând 19,83% din capitalul social al IAMU Blaj (IAMU) către acționarul majoritar Lion Capital (LION). Prețul tranzacției a fost de 10,00 lei/acțiune, cu 16,66% sub cel solicitat la primul demers din luna mai.

În august, Infinity, fosta SIF Oltenia, a mai obținut 875.000 de lei din vânzarea unui activ din Târgoviște pentru care a găsit cumpărător la a 2-a strigare.

Connections Consult, companie care a prins un contract-mamut, cu o valoare mai mare decât veniturile totale pe întreg anul trecut, vine cu rezultate financiare bune la S1 CITEȘTE ȘI Connections Consult, companie care a prins un contract-mamut, cu o valoare mai mare decât veniturile totale pe întreg anul trecut, vine cu rezultate financiare bune la S1

Cei de la Infinity mai au 2 pachete de acțiuni pe care vor să le lichidizeze și pentru care fac strigări succesive. În cazul Tusnad SA (TSND) din Băile Tușnad au fost inițiate 11 demersuri pentru pachetul de 25,86 milioane acțiuni, reprezentând 8,57% din capitalul social. Dacă prima strigare a fost la prețul de 0,1100 lei/acțiune în luna aprilie, între timpă, suma solicitată a coborât la 0,0750 lei/acțiune, unde valoarea participației ar fi de 1,93 milioane lei.

La ELBA Timișoara, societate necotată, infinity s-a oprit la 6 strigări pentru pachetul de 2,37% din titluri, suma solicitată coborând la 3,17 milioane lei, de la 4,16 milioane lei cerută în martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
infinity capital
lion capital
sinterom
iamu blaj
turism felix
transilvania investments