Brikston Construction Solutions revine astăzi pe bursă

Brikston Construction Solutions revine astăzi pe bursă

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 mar 2022

Delistată în anul 2015, producătorul de materiale de construcții Brikston Construction Solutions își readuce acțiunile la tranzacționare în ringul bursier.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania Brikston Construction Solutions (BKS) revine astăzi la bursă, listând pe pe piața AeRO titlurile sale. Societatea a fost listată încă din anul 1997 pe piața Rasdaq sub numele Ceramica Iași (CERE), însă la desființarea acestei piețe, în anul 2015 – când emitentul era deja Brikston – s-a delistat.

Compania revine practic pe aceeași piață, sistem multilateral de tranzacționare, care a fost rebranduit ca AeRO, fiind adusă prin decizia acționarului majoritar, care este Leier Rom, cu o participație de 97,93% din titluri.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 259,10 milioane lei, mai mult decât dublă față de cea de 117,10 milioane lei din 2020. Profitul net s-a ridicat la 59,38 milioane lei, în creștere cu 77,25% față de 33,50 milioane lei în exercițiul financiar precedent. Capitalizarea anticipată a companiei, conform Memorandumului de listare întocmit de SSIF Estinvest Focșani, ar urma să fie 391,4 milioane de lei.

Brikston este unul dintre cei mai mari producători de blocuri ceramice și cărămidă de la nivel național și singurul producător de țiglă ceramică la nivel național. Compania face parte din Grupul Leier, activ în Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croația si Ucraina în domeniul producției de materiale pentru construcții, comercializării și service-ul autovehiculelor premium, în cel imobiliar, al confecțiilor metalice și ingineriei mecanice.

viewscnt
Afla mai multe despre
brikston construction solutions
bvb
bursa