BRK Financial distribuie un dividend cu randament net de aproape 8%

BRK Financial distribuie un dividend cu randament net de aproape 8%

Sursa foto: Zerbor | Dreamstime.com

scris 24 mar 2022

Companie care a adus pe piața AeRO anul trecut mai multe firme, BRK Financial Group vizează acordarea de dividende și un program de răscumpărări pentru recompensarea acționarilor.

Consiliul de Administrație al BRK Financial Group (BRK) a convocat pentru 26-27 aprilie Adunările Generale ale Acționarilor, pe ordinea de zi figurând propuneri pentru mai multe operațiuni de piață. Compania vizează distribuirea de dividende în sumă de 7,12 milioane lei. Valoarea dividendului brut cu dată a plății 8 iulie este de 0,0211 lei/acțiune și la ultimul preț de închidere, de 0,2590 lei/acțiune, conferă acționarilor un randament net de 7,74%.

Un punct vizează și ratificarea deciziilor de investiții și finanțările pentru subsidiarele Romlogic Technology, GoCab Software (CAB) și Firebyte Games (FRB), ultimele 2 listate anul trecut pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

Antibiotice, compania ce începe producția de pastile de iod, distribuie sub formă de dividende 7% din profitul net obținut anul trecut CITEȘTE ȘI Antibiotice, compania ce începe producția de pastile de iod, distribuie sub formă de dividende 7% din profitul net obținut anul trecut

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor este prevăzut și un vot pentru un program de răscumpărări în valoare de până la 1,50 milioane lei, care țintește achiziția unui număr de până la 6,00 milioane acțiuni, reprezentând 1,77% din capitalul social al BRK. Programul de buy-back ar urma să se desfășoare în termen de 18 luni de la publicarea hotărârii în Monitorul Oficial, iar titlurile dobândite ar urma să fie alocate conducerii și angajaților într-un „stock-option plan”.

Subsidiara Star Residence Invest (REIT), listată în urmă cu un an pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al BVB, vizează distribuirea unor dividende în valoare de aproximativ 590.000 de lei. Dividendul cu dată a plății 24 iunie ar urma să confere acționarilor un randament net de 4,43%, raportat la ultimul preț de piață, de 0,1652 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
brk financial
bvb
bursa
dividende