BRK Financial listează astăzi prima sa emisiune de obligațiuni

BRK Financial listează astăzi prima sa emisiune de obligațiuni

Foto dreamstime.com

scris 26 oct 2021

BRK Financial Group (BRK), casa de brokeraj clujeană cu o cotă de piață de 6,62% la Bursa de Valori București, listează astăzi prima sa emisiune de obligațiuni, de 25 milioane de lei.

Cum poate fi calibrat un buget în pandemie, ce soluții de finanțare sunt astăzi la îndemână și alte variante de sprijin pentru firme vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro IMM - Pregătim ieșirea din criză

Videoconferința, programată pentru 4 noiembrie și organizată împreună cu  Nordis Group, Banca Transilvania, ING și Unicredit Bank, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

În luna august, BRK Financial Group a vândut către 59 de persoane fizice și juridice, în cadrul unui plasament privat, un număr de 250.000 de obligațiuni corporative, negarantate, neconvertibile. Obligațiunile au o valoare nominală de 100 lei, maturitate de 5 ani și un cupon de 7,6% pe an platibil trimestrial.

Fondurile vor asigura capitalul de lucru pentru extinderea activității de market-making și diversificarea portofoliului de produse structurate.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

BRK a realizat în prima jumătate a acestui an venituri din activitatea de intermediere de 8,98 milioane lei, mai mult decât duble față de cele de 4,08 milioane lei din perioada similară a anului trecut. În același interval de raportare, veniturile din activitatea de formator de piață au urcat cu 42,63%, la 2,71 milioane lei, de la 1,90 milioane lei.

Evoluția bursieră care a dus indicele BET pe noi maxime a adus câștiguri din reevaluarea activelor de 6,98 milioane lei, față de ajustarea negativă de 3,45 milioane lei din primele 6 luni ale anului trecut. În același timp, BRK Financial a realizat venituri de 2,65 milioane lei din tranzacționarea instrumentelor financiare, față de pierderea de 4,09 milioane lei de la S1 2020.

Mecanica Ceahlău, societate care a vândut o serie de active în ultimii ani, și-a majorat substanțial afacerile semestriale CITEȘTE ȘI Mecanica Ceahlău, societate care a vândut o serie de active în ultimii ani, și-a majorat substanțial afacerile semestriale

Din această dinamică, casa de brokeraj a obținut un profit net de 14,80 milioane lei, comparativ cu pierderea de 6,42 milioane lei din primul semestru al anului trecut. În 2021 firma a devenit mult mai mare. Astfel, activele totale erau la data de 30 iunie de 382,16 milioane lei, în creștere cu 95,78% față de cele de 195,20 milioane de la sfârșitul anului trecut. În același răstimp, datoriile totale s-au majorat cu 126,46%, la 286,59 milioane lei, de la 126,55 milioane lei, inclusiv prin emiterea unor obligațiuni în valoare de 24,25 milioane lei scadente în anul 2026 (BRK26).

Investitorii au inclus treptat în preț această dinamică a business-ului, acțiunile crescând de peste 4 ori de la începutul anului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
brk financial
bvb
bursa