BRK Financial – profit substanțial la 9 luni

BRK Financial – profit substanțial la 9 luni

Sursa foto: Ivelinr | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 nov 2021

În condițiile unor creșteri, în 3 cazuri chiar explozive, pe toate segmentele principale de venituri, BRK Financial Group vine cu o ameliorare drastică a profitabilității.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea parabolică la început de an a acțiunilor casei de brokeraj clujene BRK Financial Group (BRK) este confirmată de rezultatele financiare ale companiei. În primele 9 luni, societatea a realizat venituri din activitatea de intermediere de 15,44 milioane lei, de 2,6 ori mai mari decât cele de 5,83 milioane lei din perioada similară a anului trecut.

Veniturile din comisioane au fost de 7,43 milioane lei, în timp ce cele din veniturile corporate au fost de 7,27 milioane lei într-un răstimp în care compania a fost intermediar la listarea companieiOne United Properties (ONE), operațiune de piață de 260 milioane lei, dar și pentru promovarea unor emisiuni de obligațiuni precum cele ale Qualis Properties (QUAL24E), Golden Foods Snacks (ELMAS22) sau Ansett Logistics (ANS26E).

INFOGRAFIC Romgaz și-a majorat cu o pătrime profitul ca urmare a majorării producției și mai puțin a exploziei prețurilor gazelor CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Romgaz și-a majorat cu o pătrime profitul ca urmare a majorării producției și mai puțin a exploziei prețurilor gazelor

Veniturile din activitatea de formator de piață au crescut de 2,3 ori, la 5,34 milioane lei, de la 2,34 milioane lei. Din acestea, 3,63 milioane lei au fost obținute din câștigurile nete pe piața produselor structurate, unde BRK a adus certificate de tip turbo având activ suport indicele Dow Jones Average Industrial de la New York Stock Exchange și care au devenit foarte populare printre investitorii de la BVB, în mod special în utlimele trimestre.

Pentru activitatea de formator de piață în cazul acțiunilor românești, casa de brokeraj clujeană a realizat venituri de 1,70 milioane lei. Printre emitenții pentru aceasta este market maker enumerăm MedLife (M), TeraPlast Bistrița (TRP), AAGES Târgu Mureș (AAG), Sphera Franchise Group (SFG), Transport Trade Services (TTS) și One United Properties.

Antibiotice Iași – relativă stagnare a profitului net CITEȘTE ȘI Antibiotice Iași – relativă stagnare a profitului net

Astfel, profitul din activitatea de bază al BRK s-a ridicat la 6,79 milioane lei, față de un infim aproximativ 82.000 de lei în primele 3 trimestre din 2020. De asemenea, dinamica este favorabilă și la capitolul rezultatului financiar, venituri financiare nete de 4,43 milioane lei fiind contrapuse pierderii financiare de 3,33 milioane lei din exercițiul financiar precedent. Performanța cade în sarcina recalculării la valoare justă a portofoliului într-un an de creșteri bursiere consistente.

BRK Financial a obținut un profit net de 19,36 milioane lei, de 8,7 ori mai mare decât cel de 2,23 milioane lei din primele 9 luni al anului trecut. La S1, rezultatul net era deja de 14,80 milioane lei.

Carbochim – ameliorări modeste la aproape toate capitolele din bilanț CITEȘTE ȘI Carbochim – ameliorări modeste la aproape toate capitolele din bilanț

La data de 30 septembrie, BRK avea active totale de 275,14 milioane lei, cu 41,14% mai mari decât cele de 195,20 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile s-au majorat cu 33,53%, la 168,98 milioane lei, de la 126,55 milioane lei, aceste aincluzând și o emisiune de obligațiuni în valoare de 25,00 milioane lei și scadentă în anul 2026 (BRK26) adusă la cota bursei luna trecută.

BRK Financial Group a fost listată la cota BVB în toamna anului 2006 sub numele SSIF Broker Cluj-Napoca și la ultimul preț de piață, de 0,3370 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 113,82 milioane lei (23,00 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
brk financial
bvb
bursa
one united properties
tts
ansett logistics
qualis properties