Bursa bate în retragere. Expectativă în contextul unor necunoscute politice ce sunt în măsură să conducă la o criză guvernamentală mai adâncă

Bursa bate în retragere. Expectativă în contextul unor necunoscute politice ce sunt în măsură să conducă la o criză guvernamentală mai adâncă

Sursa foto: Maximusnd | Dreamstime.com

scris 2 sep 2021

Într-o sesiune în care motoarele principale ale impulsului ascedent de la sfârșitul lunii august s-au gripat, indicii principali au pierdut aproximativ o treime de procent.

La New York Stock Exchange, indicele S&P500 a revenit în zona de maxime, tranzacționându-se în jurul nivelului de 4.540 de puncte, însă la Bursa de Valori București ședința a fost dominată mai degrabă de expectativă în contextul unor necunoscute politice ce sunt în măsură să conducă la o criză guvernamentală mai adâncă.

Prudența investitorilor s-a manifestat în primul rând printr-o retragere de la “butoane”. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 22,04 milioane lei (4,46 milioane euro), abia la jumătate față de media ultimilor ani care a adus promovarea BVB la statutul de piață emergent sub criteriile FTSE Russell. Cele mai mari tranzacții, de 5,42 milioane lei, s-au realizat pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au avansat cu 0,33%, până la prețul e 3,0100 lei/acțiune.

AAGES își majorează de 5 ori profitul net semestrial CITEȘTE ȘI AAGES își majorează de 5 ori profitul net semestrial

Prin contrast, titlurile care din data de 20 septembrie vor intra în structura indicelui pentru piețe emergente al FTSE Russell, au avut corecții moderate. Titlurile Teraplast Bistrița (TRP) au suferit un recul de 1,34%, până la prețul de 1,1780 lei/acțiune, pe transferuri de 3,24 milioane lei, și titlurile OMV Petrom (SNP) s-au retras cu 1,22%, până la prețul de 0,4445 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,23 milioane lei.

Fără motoarele de creștere, și bursa în ansamblul ei a făcut un pas înapoi, declinul fiind generalizat la nivelul indicilor: -0,37% pentru indicele compozit BET Plus, -0,83% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.242,27 puncte, -0,34% pentru indicele energetic BET-NG și +0,38% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.255,27 puncte puncte într-o zonă de indecizie în preajma mediei mobile exponențiale de 5 zile (EMA5).

Bursa bate în retragere. Expectativă în contextul unor necunoscute politice ce sunt în măsură să conducă la o criză guvernamentală mai adâncă

Interesul investitorilor pentru titlurile Sphera Franchise Group (SFG) s-a menținut într-o secvență de sesiuni cu volatilitate ridicată pe acest emitent care au urmat raportării financiare semestriale. După un impuls de vânzare, cotația a avut astăzo o zi de revenire de 1,69%, până la prețul de 18,10 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi înusmând 1,49 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
sphera franchise
omv petrom
teraplast
ftse russell