Bursa câștigă 2 treimi de procent într-o sesiune dominată de acțiunile Băncii Transilvania

Bursa câștigă 2 treimi de procent într-o sesiune dominată de acțiunile Băncii Transilvania

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 sep 2021

Pe o activitate în media zilnică de tranzacționare a ultimilor ani, însă concentrată pe un singur emitent, indicele BET a urcat pe a 2-a cea mai ridicată valoare din istoria sa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa de Valori București a primit la cota sa, astăzi, o nouă “jucărie” în emisiunea de obligațiuni în valoare de 10 milioane lei scadentă în anul 2026 a companiei Agroland Agribusiness (AAB26), însă pe segmentul instrumentelor cu venit fix a fost cea mai slabă activitate, în echivalent 2,20 milioane lei.

Într-o zi destul de agitată pe bursa americană, piața certificatelor a cumulat transferuri de 5,49 milioane lei (1,11 milioane euro), într-o zi în care rulajul pieței de acțiuni a fost de 45,50 milioane lei (9,19 milioane euro), apropiat de media ultimilor ani. Acesta a fost asigurat, însă, în proporție de 45,56% de tranzacțiile însumând 20,73 milioane lei cu titluri Banca Transilvania (TLV), la ex-data pentru majorarea de capital cu acțiuni gratuite. Titlurile închis la nivelul de 2,7700 lei/acțiune, cu doar un pas de cotare sub nivelul ajustării complete în acord cu operațiunea de piață.

Appraisal & Valuation intră la tranzacționare la un preț cu 20% sub cel al plasamentului privat. \ CITEȘTE ȘI Appraisal & Valuation intră la tranzacționare la un preț cu 20% sub cel al plasamentului privat. "Discutăm cumpărarea altor firme. Vrem să creștem de 50 ori în 10 ani, să mergem în întreaga lume. Suntem tineri și vom reuși!”

Acțiunile care au reprezentat motor în accelerarea trendului ascendent în ultimele 2 săptămâni în baza știrii privind includerea acestora în cadrul indicelui pentru piețe emergente al FTSE Russell au avut închideri divergente. Astfel, titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 2,89%, până la prețul de 0,4630 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 7,18 milioane lei, și titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) s-au corectat cu 2,31%, până la prețul de 1,2700 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,56 milioane lei.

În acest context, indicele compozit BET Plus a câștigat 0,65% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,68%, până la nivelul de 12.430,31 puncte, al 2-lea cel mai ridicat din istoria sa.

Bursa câștigă 2 treimi de procent într-o sesiune dominată de acțiunile Băncii Transilvania

Indicele energetic BET-NG a supraperformat pieței, cu un salt de 1,39%. O dinamică apropiată, +1,37%, au avut-o și titlurile Romgaz Mediaș (SNG), din structura sa, care au închis la prețul de 33,30 lei/acțiune o ședință în care au cumulat transferuri de 2,67 milioane lei.

Celălalt indice sectorial, BET-FI, care măsoară evoluția acțiunilor fondurilor închise, a avansat cu 0,41%, până la nivelul de 52.551,91 puncte. Din componența sa, pe tranzacții de 2,09 milioane lei, titlurile SIF Muntenia (SIF4) s-au apreciat cu 1,94%, până la prețul de 1,5800 lei/acțiune, confirmând explozia de preț din sesiunea precedentă. La debut, investitorii au avut marcări de profit, însă ulterior cumpărătorii au revenit în control. Impulsul este dat de oferta publică de cumpărare derulată de investitorul de portofoliu Madadi Behboud la un preț de 1,6000 lei/acțiune pentru un număr de 55,00 milioane acțiuni, reprezentând 7,00% din capitalul social.

Reperul unui rulaj de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Digi Communications (DIGI) a coborât cu 0,26%, până la prețul de 38,00 lei/acțiune, și de titlurile MedLife (M), care s-au retras cu 0,29%, până la prețul de 16,95 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
teraplast
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
digi