Bursa câștigă jumătate de procent. Aprecieri semnificative pentru acțiunile One United Properties și TTS

Bursa câștigă jumătate de procent. Aprecieri semnificative pentru acțiunile One United Properties și TTS

Sursa foto: Melpomenem | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 nov 2021

O sesiune marcată de lichiditate slabă a fost salvată de titlurile care vor fi promovate începând cu 20 decembrie în structura indicilor FTSE Russell.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank și Grupul Nordis, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

Ca și în urmă cu 3 luni, o decizie a agenției de evaluare financiară FTSE Russell a catalizat tranzacții pe bursă în prefigurarea unor fluxuri de capital ale investitorilor instituționali nerezidenți care urmăresc indicii internaționali. Compania financiară americano-britanică ce a ridicat România la statutul de piață emergentă a anunțat că 2 acțiuni vor intra în componența unor indici ai săi.

Astfel, titlurile One United Properties (ONE) au avut un salt de 6,86%, până la prețul de 2,1800 lei/acțiune, pe transferuri de 4,47 milioane lei, în condițiile în care din decembrie vor intra în structura indicelui FTSE All Cap.

Zentiva România și-a majorat cu o cincime afacerile la 9 luni CITEȘTE ȘI Zentiva România și-a majorat cu o cincime afacerile la 9 luni

De asemenea, titlurile Transport Trade Services (TTS), care au făcut obiectul promovării, au urcat cu 3,06%, până la prețul de 23,60 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,23 milioane lei. „Investitorii sunt cei care au adus acțiunea TTS în acest punct, inclusă în indicii FTSE Global Micro Cap”, spune Petru Ștefănuț, directorul general al liderului transportului fluvial în România.

Fără acest imbold extern, piața ar fi fost mai degrabă sărăcăcioasă, cu un rulaj de numai 37,18 milioane lei (7,51 milioane euro) pe segmentul acțiuni și cu cele mai lichide titluri, cele ale Băncii Transilvania (TLV), abia adunând tranzacții de 4,96 milioane lei într-o ședință în care cotația s-a retras cu 1,16%, până la prețul de 2,5600 lei/acțiune. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a apreciat cu 0,33%, până la prețul de 18,40 lei/acțiune, pe o activitate de 1,16 milioane lei.

Vrancart – profit net în stagnare la 9 luni CITEȘTE ȘI Vrancart – profit net în stagnare la 9 luni

Impulsul pozitiv al pieței a fost susținut de titlurile OMV Petrom (SNP) care au câștigat 0,42%, până la prețul de 0,4815 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 4,78 milioane lei, și de titlurile Fondul Proprietatea (FP) care au crescut cu 1,68%, până la prețul de 1,8200 lei/acțiune, pe transferuri de 1,53 milioane lei.

Astfel, piața a arătat „verde” la nivelul indicilor: ‚+0,49% pentru indicele compozit BET-XT, +0,44% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.934,46 puncte, +0,28% pentru indicele energetic BET-NG și +0,53% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.625,64 puncte se află în zona mediei mobile exponențiale de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa câștigă jumătate de procent. Aprecieri semnificative pentru acțiunile One United Properties și TTS

Au supraperformat pieței 2 simboluri care ambele au depășit reperul unor schimburi de 1 milion de lei: +2,02%, până la prețul de 1,1100 lei/acțiune, pentru titlurile Teralast Bistrița (TRP) și +2,38%, până la prețul de 21,50 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M).

În scădere au fost 2 acțiuni de la capitolul energie: -1,36%, până la prețul de 10,16 lei/acțiune, pemntru titlurile Electrica (EL) care au întrunit cel de-al 4-lea rulaj al zilei, de 1,92 milioane lei, și -2,73%, până la prețul de 231,50 lei/acțiune, pentru titlurile Transgaz (TGN) care au cumulat tranzacții de 1,70 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
tts
electrica
one united