Bursa câștigă jumătate de procent, dar stă agățată în 4 acțiuni

Bursa câștigă jumătate de procent, dar stă agățată în 4 acțiuni

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 mai 2022

În pofida unei închideri “pe verde”, piața de la BVB trădează slăbiciune prin volumele foarte mici, cu doar 4 simboluri depășind reperul unor schimburi de 1 milion de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Săptămâna de tranzacționare se încheie la Bursa de Valori București cu o ședință de aprecieri, însă în nota lichidității foarte reduse a acestei luni. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 22,17 milioane lei (4,48 milioane euro), salvat de tranzacțiile în valoare de 9,10 milioane lei realizate pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au avansat cu 0,87%, până la prețul de 2,3150 lei/acțiune.

Acestea au fost urmate, cu o activitate de 2,98 milioane lei, de titlurile OMV Petrom (SNP), care au crescut cu 1,94%, până la prețul de 0,4475 lei/acțiune. În rest, pragul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit doar de 2 emitenți, respectiv Fondul Proprietatea (FP), ale cărui titluri au stagnat la prețul de 2,0200 lei/acțiune și Romgaz Mediaș (SNG), ce a câștigat 0,67% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 44,80 lei/acțiune.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale

Sunt mișcări ce au tras în sus bursa în ansamblul ei: +0,48% pentru indicele compozit BET-XT, +0,07% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 49.327,73 puncte, 1,02% pentru indicele energetic BET-NG și +0,50% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.045,95 puncte nu a schimbat secvența negativă care l-a adus la minimele ultimelor 2 luni.

Bursa câștigă jumătate de procent, dar stă agățată în 4 acțiuni

Ca și în zilele precedente, lichiditatea slabă a acțiunilor românești a fost compensată de volumele în echivalent 8,34 milioane lei (1,34 milioane euro) realizate în piața certificatelor unde investitorii au luat poziții în funcție de traiectoria piețelor externe marcate de volatilitate. Cele mai lichide instrumente au fost produse structurate având activ suport aurul emise de grupul Erste și certificate de tip turbo care replică mișcările indicele Dow Jones Aberage Industrial de la New York promovate de BRK Financial Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
brk financial
erste