Bursa câștigă jumătate de procent într-o sesiune dominată de acțiunile cu profil financiar

Bursa câștigă jumătate de procent într-o sesiune dominată de acțiunile cu profil financiar

Sursa foto: Petr Smagin | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 aug 2022

Într-un context în care bursele lumii au crescut pe noi maxime locale, și la BVB am consemnat o ședință pozitivă, dar în nota obișnuită a unei lichidități mici.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Ultima sesiune de tranzacționare înainte de mini-vacanța de 3 zile a fost una „verde” la Bursa de Valori București. Este un impuls care vine în contextul în care indicele DAX40 de la Frankfurt a atins cele mai ridicate valori de la declanșarea crizei din Ucraina.

Indicele compozit BET-XT a urcat cu 0,56%, iar indicele reprezentativ BET s-a apreciat cu 0,50%, până la nivelul de 12.631,92 puncte, unde apare a testa o linie de rezistență care a marcat tranzacționarea din ultimele 6 luni de pe piața de capital românească.

Bursa câștigă jumătate de procent într-o sesiune dominată de acțiunile cu profil financiar

Indicii sectoriali, de asemenea, au avut tendință pozitivă: +0,79%, până la nivelul de 51.102,06 puncte pentru indicele financiar BET-FI și +0,52% pentru indicele energetic BET-NG. Au supraperformat pieței titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) ,care au avut un salt de 2,94%, până la prețul de 14,70 lei/acțiune, pe transferuri de 4,51 milioane lei, și titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au crescut cu 2,40%, până la prețul de 49,15 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,63 milioane lei.

Electromagnetica raportează un câștig net semestrial substanțial. Compania, care oferă inclusiv stații de încărcare a vehiculelor electrice, semnalează limitările de rețea CITEȘTE ȘI Electromagnetica raportează un câștig net semestrial substanțial. Compania, care oferă inclusiv stații de încărcare a vehiculelor electrice, semnalează limitările de rețea

Tendința a fost ceva mai atenuată, dar și divergentă pentru acțiunile cele mai lichide și care au întrunit schimburi reprezentând 47,47% din rulajul de 34,91 milioane lei (7,14 milioane euro) al pieței de acțiuni. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au retras cu 0,47%, până la prețul de 2,1200 lei/acțiune, pe tranzacții de 9,06 milioane lei, iar titlurile Fondul Proprietatea (FP) au avansat cu 0,73%, până la prețul de 1,9340 lei/acțiune, pe transferuri de 7,51 milioane lei.

Tendințe de sens contrar au avut și acțiunile producătorilor de gaze naturale: -0,20%, până la prețul de 48,90 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), ce au reunit o activitate de 2,64 milioane lei, și +0,31%, până la prețul de 0,4910 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au adunat volume echivalente cu 2,56 milioane lei, similare cu cele de pe titlurile de stat scadente în iulie 2023 (R2307A).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelec0trica