Bursa câștigă peste 1 procent. Tranzacții speciale de peste 10 milioane euro

Bursa câștigă peste 1 procent. Tranzacții speciale de peste 10 milioane euro

Sursa foto: Sureeporn Teerasatean | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 nov 2022

Acțiunile financiare au tras în sus bursa. Schimburi de pachete mari cu acțiuni SIF Banat-Crișana și Digi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Raliul s-a accelerat pe bursa de la New York, unde indicele Dow Jones Average Industrial a depășit nivelul de 32.600 de puncte. Acesta este contextul în care și la Bursa de Valori București am consemnat o sesiune pozitivă.

Aprecierile au fost catalizate chiar de acțiunile care au marcat ultimul deceniu de tranzacționare al pieței locale. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au urcat cu 1,12%, până la prețul de 18,00 lei/acțiune, pe cea mai mare activitate din piața reglementată, de 6,59 milioane lei, iar titlurile Fondul Proprietatea (FP) au câștigat 2,36%, până la prețul de 1,8220 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 6,08 milioane lei.

Vivre Deco va cere Bursei suspendarea bondurilor sale CITEȘTE ȘI Vivre Deco va cere Bursei suspendarea bondurilor sale

La rulajul de 76,54 milioane lei (15,66 milioane euro), aproximativ triplu față de media perioadei au contribuit și schimburi mari de pachete. Pe piața deal am cosemnat o tranzacție specială, cu 15,00 milioane acțiuni SIF Banat-Crișana (SIF1), a cărei valoare s-a ridicat la 37,50 milioane lei, dar și un transfer de 14,55 milioane lei pe titlurile Digi Communications (DIGI).

De pe alte segmente ale bursei, pe piața de obligațiuni am consemnat un schimb de 2,22 milioane lei cu titluri emise de BRK Finnancial având scadența 2026 (BRK26), iar la capitolul emitenților internaționali, titlurile grupului bancar austriac Erste (EBS) s-au apreciat cu 2,34%.

CEO-ul OMV reclamă: Taxa de solidaritate impusă în România ne-a afectat rezultatele grupului. Conformarea voluntară la reducerea de preț a lovit Petrom. Care a fost impactul CITEȘTE ȘI CEO-ul OMV reclamă: Taxa de solidaritate impusă în România ne-a afectat rezultatele grupului. Conformarea voluntară la reducerea de preț a lovit Petrom. Care a fost impactul

O dinamică apropiată, +2,39%, până la prețul de 38,60 lei/acțiune, au avut-o titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au adunat tranzacții de 1,29 milioane lei. Celălalt producător de gaze naturale, OMV Petrom (SNP), a închis la prețul de 0,4505 lei/acțiune o ședință în care a întrunit cel de-al 3-lea rulaj al pieței reglementate, de 2,63 milioane lei.

Pe total au fost mișcări care au dat un tablou integral la nivelul indicilor: +1,07% pentru indicele compozit BET-XT, +0,60% pentru indicele financiar BET-FI care s-a stabilizat la nivelul de 48.487,20 de puncte, +0,66% pentru indicele energetic BET-NG și +1,24% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.025,90 de puncte a trecut poeste media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), ce a funcționat ca rezistență dinamică la acest început de noiembrie.

Bursa câștigă peste 1 procent. Tranzacții speciale de peste 10 milioane euro

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
digi
sif banat crisana