Bursa câștigă un procent și jumătate fără ajutorul “butonului american”

Bursa câștigă un procent și jumătate fără ajutorul “butonului american”

Sursa foto: Wabeno | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 iun 2022

Într-o zi în care piața de acțiuni de la New York a fost închisă, la BVB am consemnat o sesiune de aprecieri, în care piața a fost trasă în sus de titlurile care au marcat ultimul deceniu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Un semnal de vânzare puternic precipitat la Bursa de Valori București este infirmat de a 2-a ședință “verde” consecutiv. Nu a fost practic o raliere a cumpărătorilor, rulajul pieței de acțiuni fiind de numai 34,14 milioane lei (6,90 milioane euro), dar într-o piață slabă a fost suficient ca o serie de ordine de vânzări să miște în sens ascendent acțiuni care dețin procentaje importante în structura indicilor principali.

Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avut un impuls de 2,61%, până la prețul de 2,3600 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 9,10 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) care au urcat cu 2,03%, până la prețul de 2,0100 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,87 milioane lei. Un aport important l-a avut și saltul de 5,53% a titlurilor MedLife (M), care au închis la prețul de 20,05 lei/acțiune o sesiune în care au cumulat schimburi de 1,64 milioane lei.

TTS - 1 an de la listare. Creșterea traficului fluvial dinspre Ucraina aduce afaceri sporite. Concurență acerbă pentru personal calificat: E o catastrofă! Nu găsim macaragiu. Oamenii vor să muncească în condițiile lor și pe salariul dorit CITEȘTE ȘI TTS - 1 an de la listare. Creșterea traficului fluvial dinspre Ucraina aduce afaceri sporite. Concurență acerbă pentru personal calificat: E o catastrofă! Nu găsim macaragiu. Oamenii vor să muncească în condițiile lor și pe salariul dorit

Sunt mișcări care au dat direcția întregii piețe într-o zi în care la New York Stock Exchange a fost pauză: +1,24% pentru indicele compozit BET-XT, +0,35%, pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 49.844,21puncte, +1,09% pentru indicele energetic și +1.51%pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.325,80 puncte a revenit în zona mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, dar și a mediilor mobile de viteză în proporții Fibonacci, așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa câștigă un procent și jumătate fără ajutorul “butonului american”

Pe contrasens față de restul pieței, titlurile OMV Petrom (SNP) au avut o corecție de 1,15%, până la prețul de 0,4745 lei/acțiune, pe transferuri de 8,14 milioane lei. Celălalt producător de gaze naturale, Romgaz Mediaș (SNG), a câștigat 1,98% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 49,05 lei/acțiune o ședință în care au întrunit o activitate de 3,15 milioane lei.

În rest, reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au staționat la prețul de 13,00 lei/acțiune, și de cele ale Transgaz (TGN), care s-au apreciat cu 243,00 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
medlife