Bursa câștigă un sfert de procent. Acțiunile Transgaz sar cu 11% după ajustarea aferentă majorării de capital

Bursa câștigă un sfert de procent. Acțiunile Transgaz sar cu 11% după ajustarea aferentă majorării de capital
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 mai 2023

Indicii principali de la BVB au consemnat ușoare aprecieri pe fondul unei lichidități slabe, însă cele mai tranzacționatre acțiuni au închis în teritoriu negativ.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Investitorii activi la Bursa de Valori București au venit cu apetit redus de tranzacționare din mini-vacanța de 1 mai. Aceasta s-a văzut în rulajul de numai 26,56 milioane lei (5,39 milioane euro) al pieței de acțiuni, din care nu mai puțin de 9,70 milioane lei au fost reprezentate de transferurile cu titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au pierdut 0,73%, până la prețul de 19,01 lei/acțiune care situează capitalizarea instituției de credit la 13,45 miliarde lei (2,72 miliarede euro).

Tot o depreciere, de 1,29%, am consemnat pe titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au închis la prețul de 38,30 lei/acțiune, în contextul celei de-a 2-a activități a zilei, de 3,63 milioane lei. În pofida declinului celor mai lchide acțiuni, piața locală a avut o zi „verde” în contextul în care orarul de tranzacționare nu s-a mai suprapus cu un puseu de vânzare pe bursele dezvoltate și care a adus indicii principali din SUA și Germania cu peste 1% sub referință.

Profitul OMV Petrom pune frână în primul trimestru al anului CITEȘTE ȘI Profitul OMV Petrom pune frână în primul trimestru al anului

La BVB, tendința ascendentă a fost generalizată: +0,28% pentru indicele compozit BET-XT, +0,26% pentru indicele financiar BET-FI care s-a stabilizat la nivelul de 51.079,61 puncte, +1,64% pentru indicele energetic  BET-NG și +0,25% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.298,69 de puncte este pe o reacție pozitivă după testarea mediei mobile exponențiale de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa câștigă un sfert de procent. Acțiunile Transgaz sar cu 11% după ajustarea aferentă majorării de capital

Povestea zilei a fost pe acțiunile Transgaz (TGN), unde a fost prima sesiune după ex-data a majorării de capital social în valoare de 1,76 miliarde lei cu distribuire de acțiuni gratuite. Titlurile transportatorului național de gaze naturale au avut un salt, în termeni reali, de 11,64%, până la prețul de 23,50 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,54 milioane lei.

Tot la capitolul financiar, titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 1,73%, până la prețul de 0,4934 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,48 milioane lei, în contextul promovării unei variante „îndulcite” a taxei de solidaritate.

Bani din elicoptere CITEȘTE ȘI Bani din elicoptere

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 2,0800 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,98 milioane lei. În rest, repeul unui rulaj de 1 milion de lei a mai fost depășit doar de titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) ,care au scăzut cu 2,26%, până la prețul de 12,12 lei/acțiune și de cele ale Nuclearlectrica (SNN), ce au urcat cu 0,98%, până la prețul de 46,20 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
transgaz
nuclearelectrica