Bursa din Londra și Deutsche Boerse negociază o fuziune

Bursa din Londra și Deutsche Boerse negociază o fuziune
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2016

London Stock Exchange Group și Deutsche Boerse au confirmat marți că se află în negocieri de fuziune, anunț care a dus la creșterea acțiunilor celor două companii cu 18%, respectiv cu 5,15%, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile London Stock Exchange (LSE) se îndreaptă cu această creștere spre cea mai bună evoluție zilnică din ultimii aproape 10 ani, scrie News.ro.

Board-urile celor două companii au anunțat într-un comunicat că se află în discuții detaliate în legătură cu „o posibilă fuziune de pe poziții de egalitate”, care ar fi structurată ca un acord integral în acțiuni.

Potrivit termenilor posibilei tranzacții, acționarii LSE ar primi 0,4421 de noi acțiuni pentru fiecare acțiuni veche, iar cei ai Deutsche Boerse ar primi câte un titlu nou pentru fiecare titlu deținut în prezent la operatorul bursei germane.

Posibila fuziune ar reprezenta o oportunitate pentru ambele companii să se întărească, creându-se un grup european cu poziție de lider pe piața globală, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
london stock exchange group
deutsche boerse