Bursa – în inerție. Volumele scad

Bursa – în inerție. Volumele scad

Sursa foto: Scyther5 / dreamstime.com

scris 29 sep 2020

Indicii principali de la BVB au avut deviații nesemnificative față de nivelurile de referință ale sesiunii anterioare. Fără transferurile speciale din piața deal care au marcat ultimele ședințe, lichiditatea s-a redus drastic.

După consumarea etapei de volatilitate adusă de promovarea propriu-zisă la statutul de piață emergentă sub criteriile agenției de evaluare financiară FTSE Russell, Bursa de Valori București a intrat într-o secvență de stagnare care a culminat cu sesiunea de cvasi-nemișcare de astăzi.

Astfel, indicele compozit BET Plus a alunecat cu 0,05% sub referință și indicele reprezentativ BET s-a depreciat cu 0,03%, până la nivelul de 9.008,04 puncte, unde se află blocat între mediile mobile de viteză în proporții Fibonacci, respectiv media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21) și media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa – în inerție. Volumele scad

Simtompatic pentru inerția pieței, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 1,3200 lei/acțiune, pe transferuri de 4,40 milioane lei. Totuși, bursa nu a fost într-atât de încremenită pe cât o arată indicii prncipali, o serie de acțiuni având oscilații mai mari, de sens contrar.

DECIZIE Guvernul, obligat de opoziție să majoreze pensiile cu 40%, în ciuda avertismentului că deficitul va urca la 11%. Cresc și fondurile pentru primării și pentru Catedrala Neamului. Executivul e lăsat să se împrumute în acest scop CITEȘTE ȘI DECIZIE Guvernul, obligat de opoziție să majoreze pensiile cu 40%, în ciuda avertismentului că deficitul va urca la 11%. Cresc și fondurile pentru primării și pentru Catedrala Neamului. Executivul e lăsat să se împrumute în acest scop

Cele mai tranzacționate titluri, cu schimburi însumând 10,50 milioane lei, cele ale Băncii Transilvania (TLV), au coborât cu 1,90%, până la prețul de 2,3200 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 12,10 miliarde lei (2,48 miliarde euro). Cealaltă acțiune românească bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a avansat cu 0,78%, până la prețul de 12,84 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,18 milioane lei.

Tot pe segmentul bancar, titlurile grupului bancar austriac Erste (EBS), listate secundar la BVB, au suferit un declin de 1,92%, în acord cu mișcarea de pe piața principală din Viena, pe fondul unor transferuri de 1,29 milioane lei. Într-o zi în care rulajul pieței de acțiuni a fost de 22,85 milioane lei (4,69 milioane euro), la jumătatea valorii medii zilnice care a asigurat promovarea la statutul de piață emergentă, reperul unei activități de 1 milion de lei a mai fost depășit doar de titlurile OMV Petrom (SNP), care s-au retras cu 0,30%, până la prețul de 0,3320 lei/acțiune

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea